Работеща техника за решаване на проблеми

Това е един много известен и популярен метод за отстраняване на лични проблеми, наречен ТЕС (Техника за емоционална свобода).

Разбира се с тази кратка статия не може да замени посещението на семинар под ръководството на опитен инструктор, но ще ви даде някои насоки за решаване на лични емоционални и физически проблеми. Или пък просто я практикувайте за удоволствие и забавление.

Защо ТЕС работи?

ТЕС принадлежи към така наречените енергийни терапии. Те се основават на теорията, че всички наши емоционални, психологически и физически проблеми са отразени в нашето енергийно тяло. По време на терапията се работи с енергийните меридиани на човешкото тяло и по този начин се цели да се отстранят енергийните блокажи. Между другото акупунктурата и акупресурата се основават на същия принцип.

Няма нужда и да вярвате. Просто го направете.

Техника на работа с ТЕС

Състои се от 5 части:

Определяне на проблема

„Боли ме главата“; „Мразя работата си“; и т.н.

Оценка на проблема

Оценяваме важността на проблема от 0 до 10 – като при 0 той не съществува, а при 10 се проявява с максимална болезненост в живота ни. Това е нашата базова стойност, за да можем да сравним в един по-късен етап.

Формула за изцеление

Тази стъпка ни помага да поемем отговорност за проблема и да го отстраним по най-лесния начин. Необходимо е да се повтори 3 пъти следната фраза: „Въпреки (проблема), обичам и приемам себе си и тялото си, а също така и (проблема, който сте формулирали)“.

В същото време започвате да потупвате леко и точката показана на снимката:

7

Morkadis

Потупвания

Основната част на ТЕС. Със същите два пръста нежно почуквате точките показани по-долу на снимката. Всяка точка се почуква леко 5-7 пъти, но може да бъде повече или по-малко. По-важното е да се съсредоточите върху проблема – може и да го изричате на глас докато правите потупванията.

8

9

Корекция

Сега може да оцените пак проблема със скалата от 0 до 10. Ако все още има негативни чувства и емоции, започнете пак от стъпка 3.

Това е всичко. Обикновено е достатъчно 10-15 минути, за да се справите с най-тревожните мисли и емоции.

Пробвайте!

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.