Работници откриха античен енергиен камък в лесопарк „Хисарлъка“

2Строителни работници са намерили античен камък, който зарежда с положителна енергия всеки, който стъпи върху него. Уникалната находка изскочила по време на реконструкцията на крепостната стена в лесопарк „Хисарлъка“. Възрастни хора вече изпробват чудодейните свойства на камъка, пише „Телеграф“.

Според преданието човек трябва да застане върху камъка и да се обърне към слънцето, обяснява Георги Христов, който е един от постоянните посетители в лесопарка.

„Освен това не трябва да имаш по тялото телефони, магнити или електронни часовници. Условието е да останеш между 5 и 15 минути, по-малко не действа. Възрастните хора дори ни дават напътствия да не го пипаме, а да го оставим. Но може би, за да помогне е нужна и вярата“, коментира Христов.


Според преданието такива камъни имало само на още 2 места в Европа.

Работниците се натъкнали и на делви за провизии от Римската епоха. Те били пълни с жито от защитниците на крепостта и служели за хранителен склад за нуждите на населението. Размерите им са внушителни – имат вместимост 1 кубик, височината им е 1,50 м, а диаметърът – 1 м, заявиха археолози.

инфо: blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.