Развива ли човешката раса ДНК с три нишки?

Много учени спорят по въпроса дали хората имат повече от 2 или дори 3 нишки с ДНК. Някои дори вярват, че имаме 12 или повече нишки с ДНК. Наименованието ДНК е акроним, идващ от наименованието дезоксирибонуклеинова киселина. ДНК съдържа кодове, които дават инструкции към клетките и им казват как да се държат. Най-много ДНК се намира в клетъчното ядро, докато доста по-малка част се намира в митохондриите.

При традиционния ДНК модел се смята, че носи информационен код, направен от четири химически бази. В една стандартна ДНК има около 3 милиарда химически бази, а 99% от ДНК е еднаква за всички хора. Ние всички познаваме ДНК модела с две нишки, който се образува, когато нуклеотидите са разположени в две дълги нишки, образуващи двойна спирала. Структурата на двойната спирала изглежда малко като стълба. Начина по който е структурирана ДНК позволява да се запамети до 700 терабайта информация само в 1 грам.Звучи невероятно нали!

Научни доказателства за три и четири нишки на ДНК

Преди няколко години официално бе признат първият случай на дете с три нишки на ДНК. За съжаление детето се родило сляпо и с тежки увреждания. Наскоро едно проучване проведено в Кембридж разгледа предположението, че е възможно наличието и на 4 нишки ДНК (четворна спирала). Някои учени дори смятат, че човешкото тяло има потенциал да развие до 12 нишки ДНК.

Има голяма група генетици, които смятат, че хората преживяват голям еволюционен напредък, тъй като нашето ДНК се променя по-бързо от нормалното. Те са сигурни, че се развиване, но не знаят в какво ще се развием. Около 97% от нашата „отпадъчна ДНК” също става по-активна, което би могло да е една от причините да ставаме все по интуитивни и интелигентни.

Мутацията на ДНК от двойна в четворна спираласе очаква да има огромно влияние върху човешкия живот. Тя ще добави повече възприемане и осъзнаване, ще повиши нашата осведоменост и може да ни даде отговор на някои от основните въпроси, като например как е създаден и от къде произхожда живота.

Дали ДНК е ключът към духовно просветление?

Много духовни учители смятат, че активирането на нашите висши нишки на ДНК ще позволи на тялото ни да обработва повече данни и да разширява нашето съзнание. Човешкият мозък е чудотворен орган, който все още крие много тайни. Знаете ли например, че един здрав човешки мозък може да обработва повече от 400 милиарда бита информация в секунда? А знаете ли, че можем осъзнато да обработим само 2 хиляди от тези 400 милиарда информация в определен момент. С други думи нашият съзнателен ум ни позволява да бъдем наясно с около 1% от реалността. Това означава че останалата информация на реалността се обработва от нашето подсъзнание.

Някои генетици предполагат, че ДНК е нещо повече от просто начин за съхраняване на генетична информация. Те вярват, че активирането на повече нишки ДНК ще ни помогне да настроим тялото си на по-високи честоти. Това от своя страна може да ни даде лечителски способности и възможност да променяме телата си. В резултат на това живота може да се увеличи и да се активират способности, като ясновидство и терапия.

Никой не може да каже със сигурност какви промени ще доведат мутациите в нашето ДНК, но повечето учени признават тези промени и са наясно, че водят до еволюция на вида ни. Ако генетиците и духовните водачи са прави то ние най-вероятно еволюираме до ДНК с три нишки, като това може да е ключа към просветлението.

инфо: ezoterika.newage.bg

Вижте още:

НЕВИДИМ ДВОЙНИК НИ СЛЕДВА ПО ПЕТИТЕ ЧРЕЗ ФАНТОМНА ДНК

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.