Ретрограден трафик на Марс в Близнаци

pixabay.com

Започва ретроградният период на Марс, който ще продължи до средата на януари през 2023 година. Веднъж на две години, в продължение на около 80 дни, планетата воин се обръща на петите си и се движи по-бавно от обикновено. Като свят, който вечно се движи напред, вечно забързан, опитва се да напредне, ние всъщност се нуждаем от тези планетни ретрогради, за да ни дадат моментна пауза. В случая с Марс всичко опира до натискането на бутона за пауза на физическото ни потребление на енергия.

Светската астрология счита ретроградните етапи на Марс за проблемни. Трудно се управлява спирателния клапан на напрежението при заден ход. Периодът на ретрограден Марс в Близнаци е доста по-благоприятен, отколкото в някои други знаци. Като се има предвид, че Близнаците се характеризират с гъвкавост и любопитство, забавеният Марс през този период няма да има толкова опустошителен ефект върху хората. Войнствената планета се адаптира към интелектуалният знак и вижда знанието като сила. Положителните ползи са независимост, повече компетентност, по-широки хоризонти, повече пространство за маневриране, гъвкавост и адаптивност.

Въпреки това сме изправени пред изнервящи, несигурни, мизерстващи и непредвидими месеци на индивидуално и колективно ниво. Важните решения трябва да се избягват през този период. В личен план не се препоръчва: да се купуват автомобили, битова техника, да се започва нов проект или ново дело, нов бизнес, ремонт, строителство, да се прави преинсталиране на компютрите, да се провеждат съревнования. Да се ограничат пътуванията.

По време на настоящия транзит имате отлична възможност да насочите вниманието към саморазвитие. Успешно през този период ще бъде посещаването на обучения и курсове, насочени към подобряване на уменията или придобиване на нови знания, полезни за работата. Необходимо е за всички да бъдем гъвкави в мисълта, да гледаме на нещата от друга гледна точка и да използваме мисълта и словото по печеливш начин.

Много е важно в тези дни мислите да са насочени в правилната посока и да се съсредоточите колкото е възможно повече върху всеки конкретен житейски урок. Ако не го направите, ретрограден Марс в Близнаци ще изразходва енергията ви наляво и надясно. Затова се опитайте да запълните ума си максимално с полезни неща. Поради факта обаче, че по време на транзита на Марс през Близнаци има много неща, които предизвикват вашите интереси, става много трудно да останете фокусирани върху едно нещо. Може да се почувствате на моменти малко разсеяни и неконцентрирани. Тъй като по време на този транзит постоянно ще се движите от едно нещо към друго, като пеперуда пърхаща от цвете на цвете, може да има последствия под формата на незавършени проекти.

Марс е подвластен на човешките емоции, страст, жажда за активност и жажда за живот, както и бурни емоционални изблици. Важно е да не се поддаваме на яростни избухвания и саркастични престрелки. Да избягваме да водим словесни битки.  Нека забавим и ние темпото, за да „помиришем розите“ и да направим планове, които можем да изпълним, докато Марс се върне към нормалната скорост. Това е идеалният момент да планираме подробно следващите си стъпки. Ако направим всичко това, ще сме добре подготвени за препятствията.

На 19 ноември ретрограден Марс влиза в квадратура с Нептун в Риби. В дните около тази дата е възможно да има бум на епидемии или да се появи нова модификация на заболяването. Близнаците се свързват с дихателните органи, а Марс с възпалителните заболявания. Юпитер, който се премести в началните градуси на Риби, няма да е в точен съвпад с Нептун, но ще е близо до квадратурата и се свързва с разширение на всичко. Не се изключва и нова вълна от бежанци. В този период в обществен план ще са характерни засилена дезинформация, измами, тайни, дискредитиране, манипулации, клевети, скандали, липса на достатъчно факти и истинска информация за вземане на правилни решения, царящи хаос и объркване. Може да се създаде обществена истерия и паника, на някои места ескалация на въоръжени конфликти, терористични актове, масови и природни бедствия.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.