Рецептата на Нютон за Философския камък е открита

2

Ръкопис от 17-ти век по алхимия, написан от великия физик и учен Айзък Нютон, е бил открит в частна колекция.

Известно е, че Нютон е написал значително количество от текстове по алхимия.

В тази и предишни епохи алхимиците са вярвали, че е възможно металите да се “раздробят” до фундаменталните им части, които след това да се трансмутират или превърнат в по-скъпи метали като сребро и злато.

В един от оригиналните ръкописи на Нютон по алхимия има рецепта, за която се е смятало, че може да доведе до създаването на магическия Философски Камък, който, освен други неща, вярвани за него, се е приемал и като ключ към проблема за безсмъртието. Този ръкопис се е появил на търг в Пасадена след като е бил заключен в частна колекция в продължение на много години.

Ръкописната рецепта, която дава в детайли процедурата за произвеждането на “философски” живак, е била оригинално написана от Джордж Старки, американски алхимик, който се е преместил в Англия през 1650 година.

“Този ръкопис свързва алхимичната практика на Нютон с американската фигура на Джордж Старки, вероятно първият водещ и публикуван учен на Америка.”

Бележките на Нютон ще бъдат публикувани онлайн за да бъдат анализирани и изучени внимателно.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.