Русия изпитва ново сеизмично оръжие?

дупка

Кратерът в Ямал

Руските учени вече седмици се опитват да обяснят загадката на гигантският кратер, открит на полуостров Ямал.

За непосветените читатели: в средата на миналия месец, в центъра на сибирския полуостров Ямал изведнъж от нищото се появи гигантски кратер, диаметърът на който надхвърля 80 метра, а да се разбере дълбочината не е било възможно. Руските власти са забранили проучването на това „чудо на природата“ от западни учени, използващи най-новите технологични постижения. Казаха, че ще правят техни собствени изследвания.

И направиха. Повече от две седмици руски учени се опитват да разгадаят тайните на кратера и излязоха със странна теория. Според тях вода, минерални соли и природен газ, изведнъж, без причина са се смесили и е станал мощен взрив, в резултат на което са се сринали скалите и почвата.


Тази теория успокои жителите на централната част на Русия, които като цяло разчитат на официалната наука. Западните учени, напротив, задават серия от въпроси към колегите си. Те, по-специално, са объркани, че нито една подземна експлозия на планетата не се е случвала по такъв странен начин. Това като първо. На второ място, смесването на тези вещества не може да предизвика експлозия. На трето място, ръбовете на кратера са като изрязани – а това е възможно, или с помощта на специални машини или с контролирана експлозия.

Учени от Института по експериментална биохимия в краковския Център за глобални изследвания предполага, че кратерът, образуван в дълбоко замръзналата земя на полуостров Ямал не е нищо друго освен следи от тестове на тайно оръжие.

Ако се съди по факта, че епицентърът на евентуална контролирана експлозия е дълбоко под земята, ние предполагаме, че руските войски са искали с нейна помощ по някакъв начин да повлияят на тектоничните плочи – казва един от учените, които не са безразлични към проблема, Yang Vrantsevski.

Най-вероятно, става дума за сеизмично оръжие, предизвикващо мощни земетресения в други, по-отдалечени райони.

Да се докаже точно какво е причинило такъв масивен срив на земята в момента все още не е възможно. Единственото нещо, което е ясно – руските учени са измислили просто извинение, за да се скрие истинската причина за инцидента.

инфо: http://nepoznato.energetika-bg.com/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

3 коментара
  1. Zdravko Tonev 10 години ago
  2. demiansatanailoff 10 години ago
  3. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.