Рядка болест превръща малко момче в жива статуя

7

Изключително рядко кожно заболяване постепенно превръща 11-годишния Рамеш Дарджи в жива статуя. Заболяването е рядък вид интиоза и в най-тежката си форма кожата става на огромни люспи от сухота.

Рамеш се е родил като нормално бебе и родителите му не са и подозирали през какво изпитание ще им се наложи да преминат. Само 15 дни след като се прибират у дома, майка му е забелязала, че кожата му е започнала да се бели, оставяйки големи люспи след себе си.

Лекарите установяват, че кожата му се отлепва, а на нейно място се появява друга, много по-дебела от нормалното. В началото се е смятало, че детето е развило тежка гъбична инфекция.

Напредването на болестта е отнело способността на момчето да ходи и да говори, а с външния си вид често плаши околните, заради което няма никакви приятели.

Родителите му – 26-годишната Нанда и 35-годишният Нар от Индия, казват, че никой не може да обясни тежката ихтиоза, от която страда сина им, и не могат да направят нищо, за да му помогнат.

8

Няма как да се предприемат конкретни мерки, за да се спре заболяването, докато не открият причината, която го провокира, заявяват медицинските екипи.

За сега лечението на Рамеш е поверено на Медицинския колеж в Катманду, където лекарите, макар че не могат да се борят срещу болестта, се опитват да направят живота на малкото момче колкото се може по-лек.

В продължение на 2 седмици му се дават антибиотици, за да се избегнат инфекциите. Предписани са им и различни силно овлажняващи кремове, който да премахнат мъртвата кожа от тялото му.

Рамеш посещава редовно и физиотерапия, чиято цел е да раздвижи краката му, така че да може поне да стои прав.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.