Свети Пантелеймон помага в старозагорското село Мирово

7

Легендите за чудодейни изцеления чрез молитви към Свети Пантелеймон водят стотици вярващи от цялата страна в параклиса край старозагорското село Мирово – пише „Уикенд”. Храмът се слави не само с чудотворната икона на светец, но и с аязмото, за чиято вода се смята, че е целебна. Някои от поклонниците преспиват в параклиса с надеждата молитвите им да стигнат по-бързо до светеца – отбелязва изданието.

Чудеса на изцеление и спасение от черни прокоби събират вече 15 години хора от цялата страна в параклиса „Свети Пантелеймон”. Още в миналото мястото било известно с голямата си лечебна сила. Там, където е построен храмът, някога е имало малък параклис, до който бликал чудодеен извор. Когато станало най-голямото земетресение у нас през 1928 г., известно като Чирпанското, свещеникът, 9-годишно дете и неговият баща загинали.

Според легендата преди 15 години чирпанлийката Щерона Ваклушева се разболяла тежко и след няколко операции решила да вдигне църква на същото място.

„Оттогава тук стават много чудеса, толкова много, че те дори вече не ни учудват. Идват майки с пеленачета. Разказват, че заченали месец след като посетили храма” – разказва местният свещеник.

„Това е храмът на Иван Костов. Той го нарече „Свети Пантелеймон” на името на светията лечител и ми дари 10 хиляди долара, за да го построя. Самият той имаше проблеми с кръвта и като оздравя, направи щедрото дарение. Стана вегетарианец и започна нов живот. Много нелечимо болни търсят тук спасение, но не знаят, че всички болести идват от злите помисли. Една изречена дума може да порази човек като стрела” – споделя ясновидката Щерона Ваклушева.

След като чул за чудесата, които стават в „Свети Пантелеймон“ изпълнителят Илия Луков купил лично камбаната за църковната камбанария. Всяко лято на 27 юли, когато се почитал светията, певецът пристигал в Мирово, за да се включи в храмовия празник с няколко свои изпълнения – подчертава изданието.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

СВЕТИЦА ЛЕКУВА БОЛНИ ОТ РАК НАСЪН

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.