Свещеник твърди, че получава смс-и от демон

отец

Отец Мариан Райчел / снимка: http://novinar.bg/

Полският свещеник Мариан Райчел от град Ярослав обяви, че получава гневни есемеси от демон. Злият дух започнал да тормози отеца, след като провел ритуал по екзорсизъм на обладана девойка.

Според духовника серията от съобщения, изпратени от тъмните сили, били знак, че опитите му да прогони злите духове от момичето са се провалили. Отец Райчел твърди още, че безуспешния ритуал е станал повод демоните да изливат гнева си чрез мобилния телефон на тийнейджърката. Именно тя била проводникът им в материалния свят, използван за мъст и закани.

„Тя няма да излезе от ада. Тя е моя. Всеки, който се моли за душата й, ще умре”, гласи една от заплахите. Отец Райчел не трепнал и заявил в писмен отговор на демоните, че молитвите му няма да секнат. Малко след това той получил друга закана: „Млъквай, отче. Не можеш да спасиш себе си. Идиот. Ти си жалък стар проповедник”.

„Авторът на тези текстови съобщения е зъл дух, който е обладал душата й”, обясни пред местните медии отецът и подчерта, че случаят се нуждае от допълнителна помощ.

Свещеникът предупреди, че дяволът и неговите поклонници не се свенят да използват модерните технологии и напоследък ги включват активно в борбата си за надмощие. „В много случаи за съжаление постъпките им не биват идентифицирани като дело на злото”, гнети се отец Райчел.

Според него често собствениците на мобилни телефони дори не си дават сметка за какво се използват във вечното противоборство, но последният случай с тийнейджърката е ясен пример за това.

Преди време католическата епархия в италианския град Милано създаде специална гореща линия за екзорсисъм и удвои броя на практикуващите специалните ритуали духовници, които работят извънредно в борбата със злото.

Отец Габриеле Аморт, главен екзорсист на Ватикана през последния четвърт век, твърди, че се е занимавал с около 70 000 случая на обсебвания от демони. В едно свое интервю той заяви, че скандалите със сексуално малтретиране в Римокатолическата църква са доказателство, че „Дяволът работи във Ватикана”.

инфо: http://novinar.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.