Серия нелепи инциденти в с. Български извор убива 8 от мъжете, родени там през 1969 г.

4

Черна магия за смърт избива мистериозно жители на село Български извор. Местните хора са в паника след серия от кървави инциденти, завършили с кончината на млади и здрави мъже.

Цели 7 поредни катастрофи отнели живота им мистериозно, и то по идентичен начин през приблизително равен интервал от време. За местните няма съмнение, че зли сили стоят зад фаталната серия, тъй като са открили източника им, закопан преди повече от 3 десетилетия в двора на местното школо.

Всички седем загинали мъже са били съученици от набор 1969 г. в училище „Васил Левски” в селото, което до 1934 г. носи името Турски извор и до днес е с преобладаващо помашко население. Всички загинали обаче освен от един випуск, са и християни, което бил първият съмнителен факт да се търси връзка между жестоките катастрофи, в които загинали до един и които се случвали първо през осем години, после през 4 и сега през 2.

„Когато почина петото момче – Альошата, целият клас бяхме на погребение за пореден път и започнахме да изпадаме в паника. Сетихме се, че мъжете от класа измират един по един и направихме връзката, че се случва нещо необичайно. После си спомнихме, че в началото на 80-те години, когато бяхме 4-и клас и завършихме началното, заровихме в двора бутилка, в която сложихме лист с имената ни и отгоре засадихме дърво, както бяха направили преди това от випуск 1968 г.”, разказва един от оцелелите от фаталния набор мъже от с. Български извор Румен Маринов.

Той и съучениците му потърсили помощ от свещеник и попът ги посъветвал да изровят шишето, да го счупят и да изгорят листа с имената, а после да хвърлят всичко в реката. Така и станало, но изненадата на всички била огромна, когато видели, че на хартията над имената на випуска пише „За помен”, вместо „За спомен”, както пишело на другата бутилка от 68-а година. Оказало се, че нечия нечиста ръка е задраскала буквата „с”, а освен това шишето било намазано с олио, което според специалистите по магии се ползва от турските ходжи за направа на черни магии.

„Олиото има много силна памет и в него обикновено се изпържват различни жертвени животни, за да хване магията за смърт, а после се потапя името на човека или снимка и така проклятието започва да действа. Това е много стара турска практика, която е със силен ефект и е почти невъзможно да бъде развалена. Ако е ползвано мъжко животно, измират мъжете от снимката и обратното. Хвърлянето във вода не помага, защото тя не разтваря олиото и проклятието си работи”, обясни ходжата от Хасковско Хюсеин пред ПИК.

Той не се наема да гадае чия ръка е кодирала смъртта на младите мъже, но е категоричен, че те трябва да са направили нещо ужасно, за да им бъде докарано такова нещастие.

„Никой ходжа няма да се наеме да причини смъртта на толкова хора, ако те на свой ред нямат да плащат кръвнина. Само кръв за кръв може да е причина за правенето на такава черна магия. Явно в селото с децата се е случило нещо и те крият тъмна тайна, която сега ги застига и ги праща в отвъдното”, коментира още ходжата.

Останалите живи съученици мъже от випуска обаче не помнят или не признават за някакви странни обстоятелства, които да ги свързват. Категорични са само, че не те са написали „За помен” и са сложили олиото и за това са убедени, че им е направена магия, която ги погубва и са в шок кой ще е следващият умрял.

Първата жертва на злокобната сила паднала пред 1979 г. „Нашият съученик Николай загина при тежка катастрофа. След него още пет приятели си отидоха след подобни инциденти“, разказва Румен Маринов, който още е жив и заради прокобата не смее да се качи на кола. По думите му в началото смъртните случаи са през 8 години, но после времето се съкращава наполовина. Предпоследната пък пада 2010 г., когато наемат багер и разкопават двора на училището. Мъжът, който намира и изравя бутилката на набор 69 – Марин Маринов, умира скоро след това.

После свещеник уж пречиства негативната енергия, но преди 2 години си отива поредният бивш ученик в прокълнатия випуск. Сега в Български извор са настръхнали коя ще е жертвата тази година, тъй като ако се спазва интервалът на фаталните инциденти, някой от мъжете щял съвсем скоро да се пресели в отвъдното.

„След кончината на петото момче Альоша, хората ме помолиха да разкопаем двора на училището, тъй като някои си спомниха, че след завършването на четвърти клас са оставили бутилка със снимка, която е заровена в корените на единия от боровете. Разреших да се копае и наистина намерихме две бутилки на набор 68 и на 69“, обяснява бившият кмет на селото Асен Делиев. Като повечето хора от Български извор и той се надява поредицата от нелепи смъртни случаи да бъде прекъсната и вярва в прокобата.

На съвсем различно мнение обаче е настоящият управник – Севин Иванов, който пък е набор 68 и името и снимката му били в другата заровена бутилка.

„Не вярвам в никакви суеверия и мисля, че това са просто съвпадения. Просто мъжете, които аз познавам много добре, постоянно пътуваха, за да работят и бяха все на колела. А катастрофи стават много, особено при нас минават хиляди камиони и коли, защото сме по пътя София-Варна. Жените понеже не карат и са си живи и здрави. От моя випуск пък няма измрели”, обясни кметът пред „Ретро”. Той отрече да е запознат с версията, че умрелите мъже като младежи са извършили нещо ужасно, заради което после ги застига прокобата.

Morkadis

„Хората са много наплашени и мислят, че кой знае какво мистериозно стои зад инцидентите. Има версия, че някой пострадал преди 30 години от момчетата и майка му направила турска магия за смърт, но това мисля, че е просто плод на нечие въображение и масова психоза”, обяснява Иванов. Той разказва, че в Български извор често стават катастрофи заради натовареното движение, но в това не били намесени магии.

Още подробности можете да видите в репортажа на БТВ.

инфо: pik.bg

Вижте още: 

ИЗКУСТВОТО НА МАГИЯТА И ЗАКЛИНАНИЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.