Смеещият се Буда привлича щастието и богатството

2

Според фън шуй такава статуетка ще ви помогне да се избавите от напрежение, проблеми, гняв и омраза

Затова се препоръчва да държите поне една някъде в дома си или дори да носите малка фигурка в чантата си.

Често се изобразява широко усмихнат, дори заливащ се от смях. Освен това е рисуван или моделиран леко полегнал. Това символизира почивката, и удовлетвореността от живота и се смята, че носи спокойствие и помага на хората да се разтоварят от грижите си.

Източното учение обаче твърди, че освен щастие Смеещия се Буда носи и благосъстояние. Този символ се поставя върху каси, върху бюра, дори в сейфове, за да привлича повече пари в живота. Ако искате да го използвате за такава цел, фън шуй специалистите съветват да изберете такава статуетка, на която е изобразен да носи купа или торба с пари или е седнал върху златни кюлчета или китайски монети. Освен това не е случайно и че често се изобразява с гол корем. От една страна, той символизира изобилието и се вярва, че благодарение на такава фигура домът ви никога няма да остане без храна и без средства.

Според източното поверие, ако си намислите желание и погалите корема на Смеещия се Буда сто пъти, то неизменно ще се сбъдне. Затова и много туристи се снимат пред различни храмове с ръка на корема на статуите. Вярва се също, че ако поставите такава статуя пред входната врата или в двора си, ще привлечете благоденствие и богатство.

Ако живеете в апартамент, и малка фигурка в коридора има същата сила. Поставен във всекидневната, се вярва, че ще донесе спокойствие и щастие в дома. Някои специалисти смятат, че може да се постави дори в спалня, за да ви помага да спите спокойно и да премахва напрежението от деня. Други обаче се притесняват да не ви донесе прекалено спокойствие и това да се отрази негативно върху сексуалния ви живот.

Спорно е и мнението дали може да се слага в кухнята. Едни твърдят, че така той ще донесе изобилие в дома, но други фън шуй специалисти са категорични, че Смеещия се Буда може да се поставя навсякъде в дома освен в кухнята и в банята.

инфо: po-krasivi.net

Вижте още: 

СПОРЕД ФЪН ШУЙ ТАЗИ СНИМКА ЩЕ ПРИВЛЕЧЕ ПАРИТЕ В ЖИВОТА ВИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.