Снимки, за които няма обяснение

Мистериите са любима тема на мнозина. Всеки си има своя теория за случилото се, но никой не е сигурен каква е истината. Тези снимки (и клип) остават мистерия и до днес, а хората продължават да търсят разумно обяснение.

Има ли Бабушка кадри от убийството на Кенеди?

1

Все още има много мистерии около убийството на Джон Ф. Кенеди през 1963г. Една от тях е Бабушка – неидентифицирана жена, която може да е записала убийството с камера. Полицията се опитвала да открие жената с надеждата кадрите да им помогнат в разследването, но и до днес никой не знае коя е тя.

През 1970г Бевърли Оливър се разкрива като Бабушка. Тя казва, че правителствени агенти са я издирили няколко години по-рано и са конфискували лентата, която повече не й била върната. Тези твърдения са силно оспорвани заради множеството несъответствия в историята на Бевърли. Тя била на 17 години по времето на покушението, а на снимките Бабушка изглежда като жена на средна възраст. Освен това, Бевърли твърдяла, че е снимала с 8мм експериментална камера, която все още не била изобретена през 1963г.

Самоличността на Бабушка остава мистерия до ден-днешен.

Хесдаленските светлини: Извънземни или природен феномен?

2

Хесдаленските светлини са забележително, но необяснимо светлинно шоу, което се наблюдава няколко пъти през годината в небето над Норвегия. Светлините са били най-активни от 1981 до 1984г, когато хора от цял свят идвали в Хесдален на палатки, за да видят светлините, които тогава осветявали небето няколко пъти на ден. Днес, те се наблюдават само 15-20 пъти в годината.

Няма доказано научно обяснение за тези светлини и това е накарало мнозина да смятат, че идват от извънземен космически кораб. Някои хора твърдят, че са виждали миражи, сигнални светлини и самолети.

Само преди 2 месеца учените излязоха с ново обяснение на мистерията. Според тях, залежите от метали в планините се комбинират с големите количества сяра в реката и така създават батерия. Когато от изпаренията се получи йонизиран газ, в небето се запалват светлини. Макар да звучи доста интересно, тази теория обаче все още не е доказана.

Чудовището от остров Хук

3

Ако тези снимки бяха направени днес, всеки щеше да ги отхвърли като манипулирани. Те обаче са направени на 12 декември 1964г, когато не е имало Photoshop и монтажите са били доста по-трудни.

Робърт Ле Серек и съпругата му били край бреговете на залив Стоунхевън, остров Хук, когато забелязали нещо огромно в лагуната. Направили няколко снимки, докато се опитвали да разберат какво е. По тяхното описание, нещото приличало на гигантска попова лъжичка с дължина около 25м.

Morkadis

Съществото не помръдвало и семейство Серек го помислили за мъртво. Приближили го, за да го заснемат от по-близо, но тогава чудовището отворило устата си и те побързали да се върнат в лодката си, а то отплувало.

Космонавта от Солуей Фърт

4

Когато Джим Темпълтън направил снимки на жена си и дъщеря си в един слънчев ден през 1964г в Къмбрия, Англия, той нямал представа, че една от тези снимки ще се превърне в един от най-големите дебати между експерти и вярващи в НЛО.

Когато Джим проявил лентата, забелязал зад дъщеря си нещо, което приличало на космонавт. В деня на снимките обаче, той не видял никой друг, освен семейството си. Когато занесъл снимките на полицията, те му ги върнали с обяснението, че в тях нямало нищо нередно. Местният вестник обаче надушил историята и скоро новината плъзнала по цял свят.

Мнозина твърдят, че космонавтът е просто оптическа илюзия и всъщност това е майката на момичето, обърната с гръб към фотоапарата. Други твърдо застават зад твърдението, че това е космонавт. Джим твърди, че е бил посетен от правителствени агенти, които отказали да му покажат документите си и настояли да отидат на мястото, където е направена снимката. Освен това, наблизо било планирано изстрелването на ракета, което обаче било отменено, след като на площадката били забелязани двама едри мъже.

Призраците на Уотъртаун

1

Джеймс Кортни и Майкъл Михън почиствали товарен резервоар на борда на кораб Уотъртаун, пътуващ за Ню Йорк Сити през 1924г. Двамата обаче вдишали прекалено много от отровните пари и починали. Според тогавашния обичай, мъжете били погребани в морето. През следващите няколко дни обаче, във водата се забелязвали силуети на лицата на моряците. Образите били толкова ясни, че капитан Кийт Трейси получил заповеди да ги заснеме.

Черният рицар: извънземен сателит, обикалящ Земята?

2

Възможно ли е извънземните да имат сателит, който да обикаля земята от 13 000 години? Ако питате поддръжниците на теорията за Черния рицар, отговорът е „да“. Някои дори свързват обекта със закъснялото радио ехо и радиосигнала, засечен от Никола Тесла през 1899г, който според него идвал от космоса.

Слуховете, че може би е сателит датират от 50-те години, когато вестниците започнали да пишат, че американските военновъздушни сили са открили два сателита около Земята, макар тогава все още да не са били изстреляни такива.

Призракът на Фреди Джаксън

3

През 1919г, Фреди Джаксън бил убит от витло на самолет докато работел като механик в ескадрилата на сър Виктор Годард. Два дни по-късно, пилотите се събрали за обща снимка. Но когато Годард я проявил, той забелязал нещо невъзможно – Фреди Джаксън бил на снимката. Всички от ескадрилата го разпознали, макар Джаксън да бил мъртъв от два дни, а снимката да била направена в деня на погребението му.

Необяснимата смърт на Елиза Лам

21-годишната Елиза Лам била отседнала в хотел Сесил в Лос Анжелис, когато през януари 2013г изчезнала мистериозно. Тялото й било открито две седмици по-късно в един от водните резервоари на покрива на хотела. На пръв поглед, сякаш става въпрос за някакъв шантав инцидент. При по-внимателно разглеждане обаче изникват твърде странни и необясними съвпадения около смъртта й.

Първото и най-важното доказателство е видео записът, на който Лам е видяна за последно преди изчезването си. Когато се качва в асансьора на хотела, Лам започва да натиска бутони, но вратите не се затварят. След това тя сякаш се крие в ъгъла на асансьора от някого, но на записа не се вижда друг човек. След това излиза от асансьора, оглежда се, влиза отново и после пак излиза – вратите така и не се затварят. Странното поведение на Лам продължава няколко минути, след което тя изчезва от обсега на камерата, а вратите на асансьора се затварят, отварят и затварят отново, а накрая асансьора отива на следващия етаж.

В хотел Сесил са отсядали двама серийни убийци, а на територията му са ставали едно убийство и три самоубийства. Никой не е успял да обясни как Лам се е качила на покрива, който е бил заключен. Едва ли е изненадващо, че историята е стигнала до Холивуд и през 2015г ще излезе филм за необяснимата смърт на Лам.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

10 ЧУДЕСА НА СВЕТА, ЗА КОИТО УЧЕНИТЕ НЯМАТ ОБЯСНЕНИЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.