Снимки на Ванга пазят дома като икони

ванга

Изображения на пророчицата оцелели след адски пожар в Шумен

Снимки и изображения с лика на Баба Ванга имат свръхестествена сила, въпреки че пророчицата отдавна не е между живите. Редица истории на нашенци от всички краища на страната доказват, че образът на Ванга може да се сравнява с тези от иконите на светците, които преминават през всякакви природни катаклизми, нещастия и инциденти, но оцеляват.

Две изображения на пророчицата Ванга са и единствените останали свидетели на трагичния пожар, който преди година опустоши дом в шуменския квартал „Макак“. На 28 януари 2017 г. експлозия на газова бутилка подпалва двуетажната къща на Галин Драганов. Огнената стихия обхваща сградата, а взривната вълна праща част от остъклението на десетки метри от дома. Стъклата на съседните къщи са строшени, а част от дограмите – повредени. За съжаление, вътре в къщата бил и баща му, който загинал. Възрастни хора посъветвали Галин 40 дни след инцидента да не влиза в къщата. Затова изчакал и чак през март започнал да разчиства руините.

Сред 10-те ремаркета с кашата, която е останала от покъщнината, Галин открива две изображения на Ванга. Те сякаш са непокътнати от адския огън. „Бяха мръсни, но ги измихме и изглеждат като чисто нови“, споделя той. „Според мен има нещо, някаква сила – не мога да си обясня каква е“, коментира Галин. Мъжът разказва, че къщата изгоряла за 20 минути. Температурата била толкова висока, че хладилник, пералня, та дори радиаторите на парното се стопили. Арматурата на бетона поддала и плочите провиснали. Огънят се разпрострял на първия етаж, а след огледа на тавана открили разтопен велосипед. Дървените плакети с лика на Ванга обаче сякаш били подминати от стихията. „Ходихме на екскурзия до Рупите и тогава купихме „иконките“, спомня си Галин. Те обаче не били само две, а повече, но баща му ги раздал на познати.

Едната дал на близки на момче, което било с опасност за живота след катастрофа, и то оцеляло. Друга пък отишла при негов приятел – мюсюлманин, болен от рак. Странностите обаче продължават. Дни преди инцидента с пожара Галин сънувал особен сън. Явила му се починала комшийка с черни дрехи. Борихме си, тя ме бутна, завъртя се и избяга, спомня си Галин съня. „Дали не се е мъчила да ме предупреди нещо… не знам“, казва той. Но в деня на инцидента обаче се оказал извън къщата в „Макак“ заради случайни обстоятелства. Първо му се обадил познат, с когото не се виждали често. Викнал го да пият кафе, а след това се наложило да помогнат на друг, който имал проблем с акумулатора. Затова се забавил и не бил в къщата, когато нещастието станало. Така вероятно е бил запазен от най-лошото.

Въпреки че му напомнят за трагедията, Галин е категоричен – ще остави изображенията на Ванга в къщата. „Щом са останали здрави – трябва да си останат вкъщи“, казва той. В страната има и други подобни случаи, за които потърпевши обясняват, че именно изображенията на пророчицата са ги отървали от адски мъки и страдания. По повод 10-годишнината от откриването на къщата на ясновидката в местността Рупите като музей ще бъдат изложени нови и непоказвани досега нейни предмети.

„Някои витрини подменихме с нови, обогатихме и експозицията във вестибюла и в битовата стая, там са изложени лични вещи на пророчицата Ванга – дрехи, обувки, различни аксесоари, които досега не бяха показвани”, разказва Сотир Иванов, директор на Историческия музей в Петрич.

инфо: pik.bg

Вижте още:

Съветите на Баба Ванга за късмет в къщата

Баба Ванга за 2018-та: Нов енергиен източник на Венера

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Daily Express: Ванга предсказала, че Путин ще владее света

Духът на Баба Ванга се върна в къщата й, сякаш някой шепне…

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.