Социалният трик да увеличите привлекателността си

разговор 1

Привлекателността не е фиксирано понятие, разкри ново изследване. Колко привлекателни изглеждате зависи от привлекателността на другите около вас.

Стандартно изглеждащият човек се приема като по-привлекателен, когато е заобиколен от непривлекателни лица.

Д-р Никълъс Фърл, водещият учен на изследването, казва:

“За добро или зло начинът, по който хората изглеждат, има дълбок ефект върху това как ги възприемат другите.

Ние живеем в общество, което е обхванато от мания за красота и привлекателност, но как точно разбираме и измерваме тези понятия е все още неясно.

Досега се смяташе, че нивото на привлекателността на един човек е до голяма степен постоянно. Ако видите снимка на Джордж Клуни днес, вие ще го приемете за толкова привлекателен, колкото и когато видите снимката утре.

Но нашите резултати показват, че компанията ни влияе върху това колко привлекателни изглеждаме на другите.”

По време на изследването на участниците са били показвани серии от лица, които е трябвало да оценят по привлекателност. Едновременно с това са били показвани “лица, отвличащи вниманието”, които понякога са били по-привлекателни, а понякога по-малко.

Д-р Фърл обяснява, как твърде големият избор понякога има пагубен ефект:

“Присъствието на по-малко привлекателни лица не просто увеличава привлекателноста на отделния човек, но в голяма група могат дори да ни направят много по-избиращи.”

Ние открихме, че присъствието на “”отвличащите лица” прави разликите между привлекателните хора по-очевидни и наблюдателите започват да анализират тези разлики, което ги прави още по-избирателни в преценката им.

Може би не е напълно изненадващо, че нас ни приемат в зависимост с тези около нас.

Резултатите на изследването са публикувани в списанието Psychological Science.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.