Странните ритуали с новородени по света

бебе

Бабини суеверия за новородените бебета съществуват не само у нас, а и на много места по света. Голяма част от тях се спазват и до днес, колкото и чудати да са.

Майките в Япония пазят част от пъпната връв на бебето си, както и майките в България, само че в Япония не трябва да се изхвърля, а напротив – умело да се опази. Според легендитепъпната връв има необичайна лековите сила и може да се използва, ако майката или бебето се разболеят.

В сверените европейски страни – Норвегия, Дания, Швеция, Финландия и Исландия, е прието новородените бебета да преспиват на открито, дори ако температурите навън са минусови. Въпреки че това шокира чужденците, в тези страни се вярва, че студът помага за здравия сънна децата.

Във Финландия съществува и друго чудато поверие. Смята се, че първата си вечер на бял свят бебето трябва да прекара в кутия.

В Египет и до днес спазват една древна церемония. В определен ден след раждането, наричан Себу, роднини и приятели на семейството им отиват на гости с подаръци. Те поръсват цялата къща със сол, за да предпазят новороденото от зли духове, след което палят свещи и пеят песни за щастие. След това жените от групата се подреждат в кръг, раздрусвайки бебето, като си го подават една на друга. В края на церемонията новороденото получава торбичка с бяла нуга, цветна захар и златни монети.

Няколко района в Индия хвърлят новороденото възможно най-високо във въздуха, за да го предпазят от нещастие. 700-годишният ритуал винаги се изпълнява от мъже. Първо мъжете изкачват върха на най-близкото светилище, след което хвърлят бебето във въздуха и го хващат с одеяла.

Испанският град Кастрийо де Мурсия от години се изпълнява традиционният ритуал Ел Калачо. На него мъжете се обличат в жълто-червени костюми, наричат се дяволи и започват да прескачат наредените на земята бебета. Церемонията се изпълнява в близост до църква и според поверието по този начин новородените се очистват от първородния грях. След това за бебетата се организира голям парад и гощавка.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Тайнственият ритуал, с който индийките молят за дълголетие на мъжете си

Шантавите ритуали на великите спортисти, които ще ви изумят

Злите сили и негативната енергия бягат от това! Защитете себе си с тези ТРИ магически ритуала

Руски ритуали за разваляне на прокоба

Тези лесни ритуали със свещи изпълняват желания

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.