Странните ритуали с новородени по света

бебе

Бабини суеверия за новородените бебета съществуват не само у нас, а и на много места по света. Голяма част от тях се спазват и до днес, колкото и чудати да са.

Майките в Япония пазят част от пъпната връв на бебето си, както и майките в България, само че в Япония не трябва да се изхвърля, а напротив – умело да се опази. Според легендитепъпната връв има необичайна лековите сила и може да се използва, ако майката или бебето се разболеят.

В сверените европейски страни – Норвегия, Дания, Швеция, Финландия и Исландия, е прието новородените бебета да преспиват на открито, дори ако температурите навън са минусови. Въпреки че това шокира чужденците, в тези страни се вярва, че студът помага за здравия сънна децата.

Във Финландия съществува и друго чудато поверие. Смята се, че първата си вечер на бял свят бебето трябва да прекара в кутия.

В Египет и до днес спазват една древна церемония. В определен ден след раждането, наричан Себу, роднини и приятели на семейството им отиват на гости с подаръци. Те поръсват цялата къща със сол, за да предпазят новороденото от зли духове, след което палят свещи и пеят песни за щастие. След това жените от групата се подреждат в кръг, раздрусвайки бебето, като си го подават една на друга. В края на церемонията новороденото получава торбичка с бяла нуга, цветна захар и златни монети.

Няколко района в Индия хвърлят новороденото възможно най-високо във въздуха, за да го предпазят от нещастие. 700-годишният ритуал винаги се изпълнява от мъже. Първо мъжете изкачват върха на най-близкото светилище, след което хвърлят бебето във въздуха и го хващат с одеяла.

Испанският град Кастрийо де Мурсия от години се изпълнява традиционният ритуал Ел Калачо. На него мъжете се обличат в жълто-червени костюми, наричат се дяволи и започват да прескачат наредените на земята бебета. Церемонията се изпълнява в близост до църква и според поверието по този начин новородените се очистват от първородния грях. След това за бебетата се организира голям парад и гощавка.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Тайнственият ритуал, с който индийките молят за дълголетие на мъжете си

Шантавите ритуали на великите спортисти, които ще ви изумят

Злите сили и негативната енергия бягат от това! Защитете себе си с тези ТРИ магически ритуала

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Руски ритуали за разваляне на прокоба

Тези лесни ритуали със свещи изпълняват желания

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.