Странници, чието минало е пълна загадка

странник

Много от хората, които срещаме през живота си, ни изглеждат мистериозни. Някои са изключително подозрителни заради поведението, което показват, а други – заради обвитото си в мъгла минало.

Въпреки, че изглеждат съвсем нормални, никой не знае почти нищо за тях и не може да каже откъде са дошли и какво са правили преди. Точно такива са и мистериозните личности, за които ще ви разкажем днес. Те сякаш се пръкват от нищото и няма никакви следи, подсказващи кои са всъщност.

Един от тях е странник от Амазония, на когото изследователите попадат в края на миналото хилядолетие. Когато го намират в огромна дупка, той не можеш да общува нормално с тях. Причината за това се криела в езика, който използвал.

Мъжът се изразявал по начин, напълно непознат за учените, и те така и не разбрали как се е озовал в капана и към коя местна общност принадлежи. Колкото и да се опитвали да разберат нещо повече за него, животът му останал пълна загадка за тях.

1. Бела от дървото

В средата на миналия век младежи от британския град Стауърбридж се забавлявали край бряст, когато с ужас открили в дървото човешки останки. След проведено разследване органите на реда стигнали до извода, че това скелетът принадлежи на 35-годишна жена. Но така и не станало ясно как се е озовала там и коя всъщност е тя. Историята станала още по-заплетена, когато в района все по-често някой поставял големи плакати, гласящи: Кой постави Бела в бряста?

2. Учителят Шошани

Известен преподавател, чиито възпитаник е дори самият писател Ели Визел. Въпреки че бил много популярен в академичните среди, Шошани упорито криел своя живот и най-вече миналото си. Така и никой не разбрал как се казва той в действителност и защо непрекъснато сменял адреса си.

3. Джером

През есента на 1863 година на плаж в Канада хора попаднали на бездомник без крака. Никой не можел да каже кой е той и как стигнал до пясъка. Дори самият мъж не можел да обясни, защото никой не разбирал езика, който говори. Единственото, което лекарите успели да открият за странника, наречен Джером, е, че крайниците му са отстранени скоро и то от много опитен медик. Всичко останало обаче останало забулено в мистерия и то дори през следващите пет десетилетия, в които Джером живял.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Версайската загадка – изпаднали във времето

Снимка на пътешественик във времето

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

На ръба на познатия свят: Най-мистериозните острови от световния фолклор!

Мистериозната легенда за зелените деца от Улпит

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.