Странното село, в което задължително трябва да сте с изваден апендикс

Снимка: pochivka.blitz.bg

Вила Лас Естрелас има само 14 жилища, един банкер, една поща, едно училище с двама учители, гимнастически салон, църква и скромен магазин. Всичко, което се очаква от едно типично малко чилийско селце.

Само че това чилийско селце съвсем не се намира в Чили, даже не е и близо.

Вила Лас Естрелас, което е превод означава „град на звезди“, е цивилно селище, разположено в суровите земи на Антарктида. На целия континент има само две такива. Другата подобна колония – База Есперанца, е по-малка, съобщава Atlas Obscura.

Градчето има радиостанция, телевизионен сигнал и дори достъп до интернет, макар че той е запазен за трите училищни компютъра.

Вече дори е възможно да посетите това чилийско селище чрез организирани обиколко, които са свързани с круизните кораби, минаващи през тази част на света. Там има дори малък хостел с капацитет 20 души.

Пощенската станция Кореос де Чиле и задължителна за посещение от туристите – възможността да изпратите пощенска картичка с марка от Антарктида не е за изпускане.

От 2018 г. е в сила закон, според който всички местни жители, включително и децата, трябва да си направят операция, за премахване на апендикса. Причината за това са ограничените възможности за здравна помощ.

В селището има болница на чилийските военновъздушни сили с един лекар и една сестра. В болницата има рентген, лаборатория, хирургия, апарат за анестезия, стерилизатор и фармацевтични услуги. Има две болнични легла и дентална клиника.

източник: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Хобитското село в Унгария, в което не живее никой

Призрачно село изплува след като суша изпразни язовир в Испания

10-те най-ненужни части от човешкото тяло

Отровената румънска долина и селото, заличено по волята на Чаушеску

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.