Студеният нос е признак за умствено претоварване

нос

Студеният нос е признак за умствено претоварване, защото мозъкът отклонява кръвта, за да подпомага невроните, съобщи в. „Дейли телеграф“.

Крайните точки като носа са първите потърпевши, защото трябва повече енергия, за да стигне до тях кръвта.

Учени от университета в Нотингам заснеха лицата на 14 доброволци с топлочувствителни камери, докато те извършваха умствени задачи. Резултатите им показват, че температурата на носа при претоварване намалява с около един градус Целзий.

Изследването може да помогне за оценка на натоварването и стреса на работещите. При прегаряне качеството на работата рязко спада. Топлочувствителни камери могат да бъдат сложени например в кабините на пилотите в самолетите, за да се проверява какво е натоварването им. Екипът работи по проекта с „Еърбъс“.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Да забравяш е нормална функция на паметта

Трикове, които ще ви помогнат да запаметявате всичко в пъти по-лесно

Дигиталното претоварване – компютърът „изпържва” ли мозъка ви?

Как силният шок ви променя завинаги

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.