Суеверията на немците за късмет и богатство

късмет

Близо една четвърт от немците вярват в различни суеверия за успех и забогатяване, показва проучване на Социологическия институт в Аленсбах.

Вярванията на тази нация са от хилядолетия и ясно им показват от какво трябва да се страхуват и какви ритуали трябва да спазват.

Докоснете коминочистач

Както повечето хора по цял свят, така и германците вярват, че ако случайно докоснете коминочистач, ще ви преследва вечен късмет. За да се сбъдне обаче, трябва да докоснете коминочистача случайно, а не преднамерено.

Вижте още: 7 интересни суеверия, свързани с храни и напитки

Това поверие се корени в стара легенда, според която в комините на хората се задържа всичко негативно, а коминочистачът е натоварен с функцията да го почисти, тъй като има споразумение със злите духове и е предпазен от злото. Защитата на коминочистача може да се предаде на всеки, който го докосне.

Избягвайте числото 13 и се заобиколете от 7

За германците числото 13 е символ на разрушението, смъртта и нещастието, заради което дори хора, родени на този ден, празнуват рождения си ден по-късно.

Германците избягват всичко, което им напомня за числото 13, но за сметка на това се заобикалят със 7, понеже свързват това число с късмета. Най-благоприятният ден от седмицата според нацията е сряда.

Вижте още: Суеверията по света и у нас: поверия и поличби, които задължително се спазват

Движението на котките

Черната котка е символ на бедствието, но според германците е важно и на къде се движи животното. Не толкова големи ще бъдат неприятностите, ако котката ви пресече път отляво надясно, вместо обратното.

Потупайте портмонето

Всеки първи ден от Новата година германците потупват портфейлите и джобовете си, като в тях задължително трябва да има някакви пари. С този ритуал те вярват, че си осигуряват безоблачен живот във финансово отношение.

Morkadis

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Отделете само две минути на ден, за да преобърнете късмета си

Нямате късмет? Ето какво да промените у дома, за да имате благополучие

Татуировки, носещи късмет

Нали знаете, че слончето носи късмет? Изберете си едно от 6-те и вижте какво ще донесе на вас

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.