Създателят на света – космически програмист

матрица

Който казва, че в НАСА няма непредубедени и възприемчиви към съвременните реалности и идеи учени, разбира се, греши.

Много експерти на НАСА показват достатъчно гъвкавост, а даже и допускат възможността за това, че човечеството живее в холограма, създадена от представители на извънземна цивилизация.

Какво е отношението към идеята, че цялото създадено някога човечество е продукт на един вид суперкомпютърна програма? Че нашите отношения, чувства, спомени – всичко се генерира от суперкомпютри?

За първи път тази интригуваща теория е предложена от професора във факултета по философия в Университета в Оксфорд, Ник Бостром, който през 2005 г. е назначен за директор на Oксфордския институт за бъдещето на човечеството.

Този институт е част от Философския факултет и Школата XXI век Джеймс Мартин. Целта на инициативата е да се изследват такива най-важни и приоритетни области за човечеството като влиянието на технологиите и възможността за глобална катастрофа в бъдеще. В работата си, изследователите използват интердисциплинарен подход.

Теорията на Bostrom, между другото, се споделя и от няколко уважавани учени.

Например директорът на Центъра за еволюционни изчисления и компютърно проектиране в Jet Propulsion Laboratory на НАСА Rich Terrail предполага, че нашият Създател е космически програмист.

Това означава, че ние живеем в холографски свят и всичко около нас, включително и ние “не е реално”. В скорошно интервю за списание “Вайс” ученият от НАСА Rich Terrail обсъжда перспективите на базата на бързо ускоряване способността на компютрите да симулират масови и сложни светове и системи.

“Днешните най-бързи суперкомпютри на NASA работят два пъти по-бързо, колкото човешкия мозък – казва Рич. – Ако се направи проста калкулация по закона на Мур (който гласи, че изчислителната мощност се удвоява на всеки две години), ще се види, че за тези компютри през следващото десетилетие ще бъде възможно да изчислят за месец всеки човешки живот с продължителност 80 години, включително – всяка негова мисъл, родена във всеки сегмент от съществуването му “.

инфо: bg.checkonline4you.com

Вижте още:

ШЕСТ ИНТЕРЕСНИ ТЕОРИИ ЗА НАШЕТО СЪЩЕСТВУВАНЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.