Съществуват изключително прецизни карти на Антарктида, показващи континента без наличие на лед

Според експертите ледът на Антарктида се появява преди 35 милиона години. Въпреки това, съществуват няколко карти, на които континентът не е покрит с лед. Как е възможно това?

Вярвате ли, че историята, на която ни учат в училище, е непълна? Ще повярвате ли ако ви кажем, че има безброй открития от различни части на Земята, които ни навеждат на мисълта, че има много исторически загадки, които учените не са способни да разгадаят.

Сред откритията, предизвикващи съвременната история, са няколко карти, разкриващи дълго пазена тайна. Кога на Антарктида не е имало лед? Според експертите ледът на континента „се е появил внезапно“ преди около 35 милиона години. 100 милиона години преди тази поява, континентът не е имал ледена покривка.

Но ако това действително е така, кои са хората, които създават карти, на които Антарктида е изобразена без наличието на лед?

Съществуването на многобройни карти, като тази, създадена от мореплавателя Пири Реис, служи като доказателство за мнозина, че нашите предшественици са знаели точната форма на нашата планета, както и размерите ѝ и са били достатъчно уверени в тези свои познания, за да си служат със сферична тригонометрия и точни математически изчисления. Излиза така, че вероятно в далечното минало непозната цивилизация започва глобален проект, който цели да картографира цялата планета – така, както правим и ние днес.

Картата на Пири Реис например, е създадена през 1500-те години. На нея е отбелязан континента Антарктида ( открит едва през 1818-1820 година) без наличие на лед.

2

Авторът Греъм Хенкок обяснява картата като пише, че тя показва напреднали математически и картографски познания и включва изключително точни относителни дължини. Цялата карта има характеристики, които не би трябвало да са съществували през 1500-те години.

Пири Реис сам пише, че той не е виждал Антарктида. Турският мореплавател посочва в текстовете към картата, че тя не е негово произведение, а съчетание от други 20 по-стари карти. Единственото, което Реис направил, било да събере картите заедно. Древните източници на Реис са изгубени.

Необходимо е да споменем, че професор Чарлз Хапгуд започва да изучава картата на Пири Реис в средата на 20 век и публикува книгата „Maps of the Ancient Sea Kings” през 1966 година. Хапгуд твърди, че тази и други карти подкрепят теорията за съществуването на непозната за нас цивилизация, която е извършвала различни изследвания. Той подкрепя това чрез анализ на математическите методи, използвани в древните карти, както и тяхната изключителна точност, за които казва, че превъзхождат възможните за времето, през което са създадени картите, инструменти.

Някои биха казали, че всичко това е просто съвпадение или че посоченият континент дори не е Антарктида. Възможно е, но как тогава ще обясним съществуването на картата на Хаджи Ахмед?

3

Тя е създадена през 1559 година и показва невероятно точни очертания на западното крайбрежие на Северна Америка и Антарктида. Още по-интересното е, че тази древна карта показва мост, свързващ Сибир и Аляска. Добре, картата на Хаджи Ахмед може също да е сбъркана, но сбъркана ли е картата на Филип Бюаш?

Тя е създадена от френския географ Филип Бюаш и има две версии. Едната много точно изобразява Антарктида без наличието на лед, а в другата дори не се споменава името на континента. Много хора смятат, че Бюаш не е знаел за съществуването на континента и неговите карти не са нищо повече от хипотези.

4

Ако и това не е достатъчно, разгледайте картата на Оронс Фине, създадена през 1534 година, в която Антарктида отново е изобразена без ледената си покривка.

5

Защо съществуват изключително прецизни карти на Антарктида, показващи континента без наличие на лед? Отговор на този въпрос все още няма. Потънал в загадки, той вероятно скоро няма да изплува на повърхността. Не и докато човечеството не даде отговори на други няколко въпроса – кои са били цивилизациите, които са знаели, че на Антарктида няма лед, как са разбрали това, какви методи са използвали, за да се сдобият с това знание и истина ли е това всъщност?

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Древни пирамиди в Антарктида?

Вулкан на Антарктида е портал към друг свят?

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Роден професор от БАН направи стряскащи разкрития за човечеството и Антарктида

Древна карта на звездите показва чужди небеса

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.