Тайните знания, скрити в амулетите

Тайните знания от векове са помагали на нашите предци не само да се справяте природните стихии, но и да живеят щастливо и в любов цял живот

За да не изпълняват всеки път сложни ритуали за привличане на определени сили, нашите прародители са измислили да ги запазят в една малка вещ – амулета. Амулети са се правели от абсолютно всичко: приятно на допир камъче, красиво парче дърво, кора от хвойна с нанесени върху нея знаци… Понякога самият материал, акумулиращ силите на стихиите, се смятал за амулет.

В съвременния свят амулетите се използват много по-рядко, отколкото в древността. При това като такива могат да служат най-обикновени вещи: химикалка, запалка, дори носна кърпичка… Но много по-често и удобно е да се използват в ролята на амулети различни украшения. При това стойността на „зареденото със сила” бижу значително се увеличава.

Какво е това -измама и шарлатанство или реално действаща магия?

Когато попитали известния физик Едисон, който не вярвал в амулети, защо носи със себе си такъв, той честно отговорил: „Вярвам или не вярвам, той работи”. Но и досега физиката не може да обясни този феномен. Затова пък лесно го обяснява психологията: колкото повече вярваме в амулетите, толкова повече те ни помагат.

Амулетната индустрия в съвременния свят се развива все повече

В някои фирми професионалните магове са готови да ви заредят всичко, което пожелаете – от часовник до домашен любимец. Само че в последния случай е добре да окачите на вратата си табелка „Внимание, магическо куче!”.

Индустрията с амулети най-динамично се развива в три направления. Първото – зареждане на практически всякакви вещи, които пожелаете. Имате любима брошка от баба ви – ще ви я заредят; статуетка, подарена ви от любимия човек – също. Дори венчалната ви халка може да бъде заредена. Ако не сте намерили нищо подходящо, във фирмата винаги са готови да ви предложат някаква дрънкулка с непонятни знаци.

Но далеч не всички са готови да носят изделия с различни руни или пентаграми, направени от кожа, дърво или камък, висящи на обикновено шнурче – може да не се вписва в общия стил и дори да подрони имиджа им. Затова второто направление са амулетите от скъпоценни камъни и метали. Те могат да действат дори по-силно. Причините са две: струват по-скъпо, следователно психологически се възприемат като по-силни; и второ – сами по себе си металите и естествените камъни носят своеобразно информационно натоварване.

Така например златните амулети често се използват за бизнес, защото златото е земен метал, носещ успех, процъфтяване и богатство. Рубинът и гранатът помагат в любовта, диамантите носят щастие (с изключение на редките „кървави” камъни). Много полускъпоцен-ни камъни притежават мистичните свойства на амулети.

Третото направление на индустрията са фън-шуй амулетите, които са все по-търсени не само на Изток, но и в западните страни. Защото вместо да прилагате цялата философия на фън-шуй и да преустройвате напълно дома и офиса си, много по-просто е да се възползвате от готови амулети. Изработени от най-различни материали (текстил, камък, дърво, скъпоценни камъни) те лесно се вписват както в съвременния, така и в
класическия интериор. Освен това в амулетната индустрия на фън-шуй има не само дребни статуетки, дрънкулки и украшения, но и различни огледала и стенни пана, които могат да служат като елемент от дизайна.

Да използва амулети или не, всеки решава самостоятелно

Но ако чувствате напоследък упадък на сили, смятате, че успехът е отвърнал лицето си от вас и не можете да поемете контрол над съдбата си, можете просто да опитате да си изберете добър амулет. Може би ще ви помогне по-лесно да преодолеете житейските препятствия…

инфо: popantofi.com

Morkadis

Вижте още:

Направи си сам: амулети за финансов успех

На кои домашни амулети трябва да обърнете внимание?

Там, където разчленяват албиносите и ги правят на амулети

Копчетата сбъдват желания! Ето как да си направим амулет от тях

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.