Тези редки снимки показват как са изглеждали последните самураи

2

Самураите са японски воини, за които съществуват както исторически доказателства, така и различни легенди.

Снимките са обработени, а някои от тях са били нарисувани на ръка, за да ни пренесат 100 години назад и да покажат света на тези легендарни воини.

3

Фотографиите са правени между 1863 и 1900 година – последните години от съществуването на самураите. В началото на 20 век те са разпуснати и преследвани от закона.

4

Терминът самураи е въведен от принц Ямато, а с времето тези воини трябвало да стават все по-перфектни. Идеализираният образ включвал готовност да умре в името на императора и пълен отказ от материални блага.

5

Законите, които самураите спазвали, се наричали Бушидо и се основавали на справедливост, смелост, уважение, честност, лоялност и нечовешки самоконтрол.

6

Основна част от тези закони бил и самоубийственият ритуал – сепуку. Според Бупидо посраменият самурай може да запази честта си само като се самоубие и само тогава дупата му можела да премине в отвъдното.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Жените воини в Япония

Кодексът на самурая: колко да пие и как да кръсти бебето си

Шест мита за самураите

Ясуке – първият самурай, който не бил японец, а африкански роб

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.