Теория на конспирацията: най-важното, което трябва да знаете

Според конспиративната теория светът се управлява от тайно правителство, съставено от най-влиятелните лица от различни държави: бизнесмени,политици и дори шоузвезди.

ЗАГАДЪЧНИ УБИЙСТВА

Политиката е рисковано занимание. Затова никой участник в тази игра не е застрахован от случайна гибел или открито покушение.

Когато е открита гробницата на Тутанкамон, на черепа на мумията са установени следи от силен удар, а гръдният кош напълно липсва. Това дава повод да се предположи, че фараонът е загинал в резултат на покушение. То е дело или на придворния Хоремхеб, заинтересуван от получаването на трона, или от дядото на Тутанкамон – Ейе, управлявал след гибелта му. Има основания да се заподозре в съучастие и съпругата на владетеля. Но тази версия не е окончателна. Официално се смята, че Тутанкамон умира от заразяване на кръвта, получено от счупване на крака по време на лов.

В по-ново време убийството на американския президент Джон Кенеди също се свързва с множество загадъчни обстоятелства. Според официалната версия атентаторът е Ли Харви Осуалд -известен опозиционер с комунистически възгледи. Но според конспиролозите убийството на Кенеди е изгодно за Линдън Б. Джонсън, койю го наследява на президентския пост. Съществува и версия, че покушението е дело на ЦРУ, тъй като за ведомството е важно американското присъствие във Виетнам. Президентът, обратното, е за извеждането на войските на САЩ от Виетнам. Според една фантастична версия Кенеди е убит от спецслужбите, защото смята да обнародва секретна информация относно контактите на американското правителство с извънземни цивилизации.

Всички тези версии се отричат от официалните власти, но специалистите по конспиративни теории постоянно откриват нови несъответствия в официалната версия за гибелта на Кенеди, които биха могли да не са обикновени съвпадения.

Подобни случаи на странни смърти на политически дейци, учени и дори шоузвезди особено зачестяват през XX век. Всичко това навежда на мисълта, че ходът на историята се контролира от строго ограничен кръг лица.

БОРБА ЗА ГОСПОДСТВО

Съществува информация, че отдавна са открити методи за използване на екологически безопасна „зелена“ енергия, която би позволила да се запази околната среда от замърсяване. Още Никола Тесла разработва технологии, с помощта на които може да се предава енергия без проводници на далечни разстояния. На тази база биха се появили нови видове транспорт, които по своите характеристики не отстъпват на автомобилите с бензинови двигатели. Но такива така и не се пускат масово по улиците независимо от очевидните предимства. Причината е, че създаването на подобни транспортни средства се смята за нецелесъобразно. В резултат в съвременните градове въздухът е замърсен от отработените бензинови газове, а нефтените корпорации продължават да получават гигантски печалби.

Съществува версия, че технологиите на Тесла специално са „бракувани“ от шепа влиятелни лица. Ако такива автомобили се пуснат в масово производство, то двигателят с вътрешно горене бързо ще отиде в небитието. Но според конспиролозите поради заговор това не се случва.

Друга страна от дейността на сенчестите управляващи е скриването на истината за измененията в климата – резултат от изхвърлянето на парникови газове. Това се прави със същата цел – да не се допусне да се разпространи информация в публичното пространство, тъй като това ще доведе до загуба на огромните печалби на все същите нефтени корпорации.

Подобни сенчести игри се осъществяват във всяка сфера на бизнеса, както и в политиката. Специалистите по теория на заговора смятат, че истинските световни кукловоди не са лидерите на съответнйте държави. Съдбата на планетата се решава от хора, които винаги остават в сянка, в чиито ръце са съсредоточени огромни финанси и влияние. Именно те забавят развитието на технологиите, способстват за възникването на военни конфликти и провокират зараждането на икономическите кризи. Всичко това се прави в полза на шепа лица, получаващи баснословни печалби от световните катаклизми. Обикновените хора се разглеждат от тях единствено като работна сила, нужна за обслужването им.

Тази конспиративна теория може да изглежда параноидална. Но много моменти в нея имат рационално зърно и доказателства. Затова версията за тайното световно правителство има право на съществуване.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Конспирацията – Ротшилд срещу „Титаник“

5 теории на конспирацията 

Теория на конспирацията! Нибиру ще убие Земята, катастрофата е неизбежна

Истина ли е модната конспирация: Нацисти създават ЕС и НАТО?

Конспирация: Опитват се да намалят населението на Земята с глад и пандемии

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.