Тибетски правила за поддържане чистота на тялото и духа

тибетВзаимовръзката между чистотата на тялото и чистотата на мислите ни е много силна. Тази вечна закономерност следват от древни времена и тибетските мъдреци, за които дългата продължителност на живот, може би изобщо не е случаен факт.

Затова нека се опитаме да спазим техните 7 правила за чистота:

1. „Чисти ръце“ – това не означава само редовно да мием ръцете си, но и да бъдем честни и щедри. Никога не крадете, не взимайте чужди вещи и дарявайте поне мъничко, от това, което имате.

2. „Почистете ушите си“ – освен буквалното значение на правилото, се опитвайте да не слушате хора, които са ядосани, дребнави и т.н. Защитете слуха си от ругатни, клюки и празни приказки, които пречат на душевната ви хармония.

3. „Измийте очите си“ – Всяка сутрин и всяка вечер със студена вода, която ще проясни мислите ви. Освен това изчистете погледа си от омраза, гняв, завист и похот.


4. „Чиста уста“ – като своеобразен вход към тялото ни, устната кухина и зъбите трябва да бъдат идеално чисти. Това означава да избягваме и изговарянето на ругатни, клевети и подигравки или както ние казваме – „мълчанието е злато“.

5. „Пазете чисти тялото и дрехите си“ – не подценявайте личната хигиена като основен фактор на здравето. Тялото е свещен дом на душата ни, така че го поддържайте грижливо.

6. „Чистота на мисълта“ – отстранете от ума си негативните и песимистични мисли. Изумително, но почти веднага ще забележите положителна промяна както в здравословното си състояние, така и в ежедневието си.

7. „Чисто сърце и душа“ – не прикривайте и не пренебрегвайте чувствата и емоциите си. Не забравяйте, че умът може и да ви заблуди, но сърцето – никога!

Освен това е доказано, че голям процент от туморните заболявания възникват заради емоционални, а не физически проблеми, така че и последното правило не е за подценяване.

инфо: saveti.framar.bg

Вижте още: 

ЛЕЧЕНИЕ С ВОДА СПОРЕД УЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДЪНОВ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.