Това, в което вярвате, е онова, което виждате (част 2)

мисъл

продължение от част 1

3. Бъдете готови.

Забравете думата „решимост“! Забравете упоритостта! Забравете личния подтик! Това не са понятията, които ще ви помогнат да разберете процеса на представната дейност и да го вкарате в живота си. Непрестанно чувам: „Направих всичко възможно“, „Наистина опитах яко, но не стана“, „Упорствах месеци наред и продължавам да не получавам това, което искам“. Ключовата дума, която липсва в тези твърдения, е готовността. За да направите представата реалност в света на формата, трябва да сте готови да направите всичко, което е нужно, за да я накарате да се случи. Това е единственият най-важен аспект на представната дейност и въображението. Всичко, което можете да си представите във въображението си, е вече тук, чакащо вас, за да се съедините с него. Това, което трябва да се прибави, е вашето състояние на готовност.

Когато напуснах университета, за да преследвам мечтите си, бях готов да направя всичко. Ако това означаваше да се преместя да живея в друга част на страната, бях готов. Ако означаваше да взема на заем пари, бях готов. Ако означаваше да напусна семейството си за известно време, бях готов, защото знаех, че семейството ми подкрепя моите мечти. Ако означаваше години наред да работя по 18 часа на ден, бях готов.

Когато изнасям лекции върху положителните представи и творческото въображение, обикновено някой от публиката казва: „Работя, работя върху мечтата си, а тя все още не се е сбъднала. Защо?“ Моят отговор на такъв човек е въпросът: „Какво е това, което не сте били готов да направите?“ Отговорът обикновено е нещо от сорта на: „Не мога просто да взема семейството си и да се преместя на ново място само за да преследвам собствените си мечти.“ „Може би – казвам аз, – трябва да изследвате доколко сте готов да направите всичко, което е необходимо, за да направите мечтата си реалност.“

Вярвам, че да си готов да направиш всичко, което е необходимо, за да постигнеш мечтата си, е ключовият фактор в нейното осъществяване.

Готовността наистина е състояние на психиката. Това е вътрешно твърдение, което казва: „Аз ще бъда щастието и ще го внедря във всички мои начинания. Ще направя следващата стъпка към реализирането на моята мечта.“…

Вярвам, че готовността е пропорционална на правотата на вашата пътека. Ако непрестанно откривате, че не сте готови, предлагам ви отблизо да изследвате мечтата си. Може да получавате вътрешен сигнал, че това не е наистина онова, което желаете. Иначе уверено ще напредвате и няма да спирате независимо от това какво казват другите, какви препятствия ви се изпречват или какви доказателства подсказват, че няма да изпълните представата си.

В кабинета си имам два плаката в рамка: единият е снимка на Алберт Айнщайн, под която стоят думите: „Великите духове винаги са срещали жестоко противопоставяне от посредствените умове.“ Другият плакат се състои само от думите: „Благодарен съм на всички онези хора, които казаха „не“. Благодарение на тях го направих аз.“ Велики мисли!

…След като сте наистина готови на направите всичко, което е необходимо, независимо от пречките, вашата откритост ще доведе до вътрешна хармония, която няма да ви позволи да се откажете. Да бъдеш готов не означава да трябва да страдаш или да трябва да правиш всичко. Готовността сама по себе си често пъти е достатъчна, готовността е мисъл.

4. Разберете, че няма такова нещо като провал.

Помнете това и ще постигнете всичко, за което си мислите. Вие никога не се проваляте, просто произвеждате резултати. Винаги резултати. Ако се опитате да ударите топка за голф и да я изпратите на 100 ярда , а тя се отклони надясно, вие не сте се провалили. Създали сте резултат. Вашето понятие за провал произтича от вярата ви в мнението на някой друг за това как е трябвало да ударите топката. В нашата реалност обаче не бихте могли да сте ударили топката по някакъв друг начин от този, по който сте я ударили. Вие сте създали резултат. Тогава вие или се смъмряте, или поставяте топката отново за удар и продължавате от резултата, който сте произвели. Ако направите това 200 пъти, вие пак не сте се провалили, а просто сте произвели 200 резултата. Така, следвайки принципите на представната дейност, ако желаете да сте способни да удряте топката за голф и тя да измине 100 или повече ярда по скосената част на игрището между две дупки, трябва да сте готови да направите всичко, което е необходимо това да се случи. Много, много просто. Не правите това, което е необходимо за съпруга ви или за Арнълд Палмър – правите това, което е необходимо на вас. Сто удара, двеста удара, шест хиляди удара. Ако искате да направите своята представа реалност в света на формата, трябва да сте готови да направите всичко, което е необходимо, и непрекъснато помнете, че не можете да се проваляте в това да бъдете себе си. Можете единствено да произвеждате резултати.

Да предположим, че тежите 250 паунда , а искате да тежите 125 паунда . Вие не сте се провалили, а просто сте произвели масивни резултати. Сега приложете четирите принципа на мислите като неща. Представете си се като човек, тежащ 125 паунда. Създайте образ на този човек в главата си и никога, никога не му позволявайте да си отиде. Тогава ще започнете да действате въз основа на този образ и ще откриете, че навиците ви за хранене и физически упражнения се изместват по посока на него. Второ, напомнете си, че 125-паундовият човек, за когото си се представяте, е вече тук, макар че е заобиколен от 125 допълнителни паунда. Трето, бъдете готови да направите всичко, което е необходимо, за да осъществите своята представа, да достигнете своята цел. Не това, което е проработило за сестра ви. Онова, което работи за вашата представа. И накрая, напомняйте си, че не можете да се проваляте в този процес – вие ще произвеждате единствено резултати. Ако резултатът непрестанно е фактът, че не отслабвате, захванете се за работа, за да откриете системата убеждения, които ви поддържат дебели, защото именно вашите мисли създават нежеланите резултати. Открийте подхода, който ви устройва – подход, включващ лична отговорност и разбиране, че това, в което вярвате, е онова, което виждате.

Ще го видиш, когато повярваш в него – Уейн Дайър

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.