Това е последната снимка на Никола Тесла! Конспирациите за смърт му не секват

тесла

Един от най-големите умове в историята ни – Никола Тесла е изживял последните си дни малка хотелска стая в Ню Йорк, а за обстоятелствата около неговата смърт и до днес съществуват редица конспирации.

Геният, наричан още Бащата на променливия ток, умира на 7 януари 1943 година в резултат на артериална тромбоза според медицинската експертиза. Тесла е бил на 86 години.

Няколко дни по-рано е приел журналист от Ню Йорк таймс за интервю. Той прави и последната снимка на учения, тъй като след това стаята му е посетена от камериерка на хотела, която го открива мъртъв.

Тялото на Тесла е останало два дни в стаята, преди някой да го открие, понеже на вратата имало табелка Моля, не безпокойте.

Днес Никола Тесла е определян като гении, но приживе е приеман от съвременниците си като чудак. Бил е вегетарианец – нещо, което тогавашното общество смятало за налудничаво, и се хранел предимно с млечни продукти, плодове, зеленчуци.

Не е имал много приятели, а свободното си време обичал да прекарва в парка, за да храни гълъбите. През по-голямата част от деня си решавал уравнения и сглобявал своите изобретения.

Когато се разбира за смъртта му, един от близките му приятели наема скулптор, който му прави посмъртна маска. Днес тя се намира в Музея на Никола Тесла.

9

 

На 10 януари 1943 година кметът на Ню Йорк чете възхвала е чест на физика, а 12 януари кремираното му тяло е погребано в присъствието на 2000 души и на фона на Аве Мария.

Мистериите около личността на Никола Тесла обаче не свършват дотук. След като тялото му е изнесено от хотелската стая, пристигат агенти на ФБР и изземат записките му.

Тези доклади така и не са разсекретени, а според теориите на конспирацията те разкриват опитите на учения за генериране на безплатно електричество. Тази идея му хрумва десетилетия преди смъртта му, като заради нея е бил уволнен от работа и е принуден сам да финансира експериментите си.

Фактът, че тялото му е било кремирано, също всява съмнения. Понеже след експертизата на медицинския екип през 1943 година никой друг не може да се произнесе дали Тесла е умрял от естествена смърт или е бил убит.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Заговорът срещу Тесла и безплатното електричество

Никола Тесла изобретил роботи-убийци

Никола Тесла създава машина за пътуване във времето. Експериментът “Филаделфия“ го доказва

Никола Тесла бил езотерик

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.