Това се случва в XXI век: Пребиха до смърт група вампири в Малави

5

Местен отряд за самозащита в Малави е пребил до смърт шестима души, тъй като имало съмнения, че те пият човешка кръв и извършват ритуали с черна магия.

Полицията вече издирва един по един хората от отряда, които са нападнали набедените за вампири, предава Франс прес.

В още три региона на страна разгневени тълпи преследват хора по подозрение, че извършват какви ли не ритуали, използвайки човешки останки или кръв. Само в окръг Муландже има три подобни случая.

Няма никакво доказателство за съществуването на такива кръвопийци и никой не е подавал оплакване в полицията. Смятаме, че местни жители са решили да прибягнат до саморазправа, заяви полицейският говорител Джеймс Кададзера.

Въпреки това местните власти ежедневно се борят за възстановяване на реда и се опитват да предотвратят действията на групи, които са решили да вземат борбата със злите сили в свои ръце.
Стотици полицаи патрулират в различни градове на страната, а доброволците от Корпуса на мира са призовани да напуснат опасните райони, докато напрежението не се тушира.

В Малави магьосничеството е широко разпространено, а слуховете за вампиризъм се подхванат редовно. Телата на шестимата убити са намерени в покрайнините на планината Мулание.

При друг инцидент местен старейшина е бил убит от група, която го обвинила в укриване на вампири.

Цялата истерия е започнала през 70-те години на миналия век, когато правителството на диктатора Хейстингс Камузу Банда убива 12 души в предградието Блантайър и изпраща кръвта им в Южна Африка в епохата на апартейда.

Оттогава вампиризмът е чувствителна тема в Малави и властите в страната дори се принудили да се откажат от услугите на няколко благотворителни организации, понеже сред местните тръгнал слух, че те търгуват с човешка кръв.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

 

За още подобни новини, харесайте страницата ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.