Той бе най-големият световно признат скептик на планетата, но едно свръхестествено събитие го разтърси

2

63-годишният американски историк Майкъл Шермер е един от най-известните материалисти на съвременния свят. Този популяризатор на науката през 1992 година създаде така наричаното Общество на скептиците, борещо се с псевдонауката и суеверията. Освен това, доктор Шермер е и главен редактор на популярното списание „Скептик“, посветено до голяма степен на опровергаването на различни свръхестествени твърдения, пише Езорейтер.

С една дума, по-образцов материалист май няма по света. При това умен, талантлив и начетен – направо Михаил Берлиоза от романа „Майсторът и Маргарита“. Но почти никой не знае, че в живота на Майкъл веднъж се случило нещо, което той по никакъв начин не успял да обясни по рационален начин. Това се е случило не чак толкова отдавна. Загадъчната история започнала на 15 юни 2014 година, в деня на сватбата на историка с германката Дженифър Граф. Невестата на мъжа била възпитавана от майка си и дядо си, който бил за нея като баща. За нещастие, дядото починал, когато тя била на 15 години.

Свръхестественото радио на дядо 

Сред вещите, които бъдещата съпруга на американеца донесла от дома си в Германия, се оказало старо радио Philips 070 от 1978 година, принадлежало някога на дядо ѝ. Шермер, заинтересован от такава антика, решил да му вдъхне нов живот след десетилетия на мълчание. Мъжът разглобил устройството с цел да се убеди, че всичките му части са наред. Поставил нови батерии. Въпреки всичко, приемникът продължавал да бъде безмълвен. Затова влюбената двойка след известно време изгубила интерес към него, въпреки неговата сантиментална връзка с паметта на достойния за уважение дядо на Дженифър.

Три месеца по-късно двойката получила свидетелството си за брак, подписвайки се в съда в Бевърли Хилс. Връщайки се у дома, влюбените си дали клетва за вярност и си разменили брачните халки в присъствието на свидетели и най-близките им хора. Все пак, Дженифър се опечалила, че до нея в този момент не е дядо ѝ, за да я заведе до олтара. Когато церемонията останала зад гърба им, и младоженците се усамотили, те неочаквано чули странни звуци от спалнята. Сякаш там свирела музика.

Двамата останали поразени, когато открили, че онова радио, лежало в кутия толкова много години, неочаквано започнало да свири някаква стара романтична мелодия. Дженифър се разплакала и казала: „Дядо ми е с нас. Тази музика е знак за неговото одобрение и подарък за нас“.

Новоизпечените съпрузи цяла нощ не затворили очи и слушали ретрохитове за любовта, а на сутринта радиото отново замлъкнало и оттогава не издало дори и звук. Майкъл занесъл устройството на сервиз, но там му казали, че то е повредено завинаги и не подлежи на ремонт, защото днес резервни части за него няма. Когато учуденият мъж съобщил, че радиото е работило прекрасно съвсем наскоро, на него му казали, че това е просто невъзможно.

3

Мистика, удивила най-заклетия скептик

„Ако се беше случило с някой друг, бих обяснил случилото се с проста електрическа аномалия или със закона на големите числа. Всеки ден в света се случват септилион събития, някои от тях сигурно ще ни изглеждат доста малковероятни, открояващи се от масата благодарение на своето време и значение на случващото се. Няма да казвам, че този случай доказва, че задгробният живот съществува и мъртвите могат да комуникират с нас с помощта на електроника. Но сега аз също няма да твърдя, че нищо извън рамките на обичайното не се е случвало. Научният метод – не е да си винаги скептик и безапелационно да отричаш всичко, което не съответства на твоите убеждения, а да се мисли открито, когато се сблъскваш с нещо необяснимо“, казва Шермер.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

10 шокиращи истории, витаещи около връх Еверест

Призрачната ръка съществува и още 3 любопитни факта

Мъжете с дълги коси имат свръхестествено възприятие

Потвърдено: хората поглъщат емоционална енергия

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.