Топ 5 на най-интересните плажове в света

На света има толкова много красиви и необичайни места и е жалко, че не можем да посетим всички. Плажовете, които ще ви представим в продължение са толкова уникални, че е трудно да се забравят … Някои от тях изглеждат като гледка от приказка и са любими дестинации за меден месец.

Други привличат внимание със своите необичайни явления, които можете да видите само там.

1. Скрития плаж – Остров Мариета, Мексико

3

Този плаж е толкова уникален и красив, че ще Ви остави без дъх.

Въпреки това, начина, по който е възникнал не е много привлекателен. Именно мексиканското правителство някога е използвало тази област за тестване на бомби, а детонациите са унищожили част от скалите и са образували плажа, който познаваме днес. Къпането там е наистина специално изживяване.

2. Светещ плаж – Малдивите

4

За този плаж казват, че изглежда като нощно небе пълно със звезди. Когато падне мрак, водата става толкова светеща, че е трудно човек да отдели очи от нея. За това заслуга имат фитопланктоните, които светят като светулки, но не винаги, а  обикновено, когато нещо предизвика у тях безпокойство – например, когато вълна се разбие на плажа или нещо подобно.

3. Плаж с гореща вода – полуостров Коромандел, Нова Зеландия

5

Там геотермалната изворна подземна вода създава мехурчета, като тези в джакузи. Температурата на водата е около 60 градуса по Целзий, а посетителите копаят малки басейни в пясъка, които чакат да се напълнят с вода и след това ги ползват.

4. Зелен плаж – Папаколеа, Хавай

6

На пръв поглед може би Ви се струва, че този плаж е покрит с мъх, но не е така. Светло – зеленият цвят идва от естествения пясък, който има този цвят заради вулкана, който се намира в близост, който произвежда зеления минерал оливин. Този плаж е един от четирите такава в света.

Morkadis

5. Белите, копринени пясъци – Национален парк Ленсойс-Мараненсис, Бразилия

7

Интересното е, че този плаж не се намира на брега на морето, а сред пустинята. Става дума за красиви лагуни, затрупани с перфектно бял пясък. Най-доброто време за пътуване до тази дестинация е от май до септември, когато там може да се види и риба. След това, лагуните постепенно се изсушават, а от февруари отново започват да се пълнят с вода.

инфо: zajenata.bg

Вижте още:

ЧУДАТИ И КРАСИВИ МЕСТА В БЪЛГАРИЯ

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.