Тъмната страна на круизите: Пътнички изчезват безследно

Пътуването с круизен кораб е чудесна алтернатива на плажната почивка. И едновременно с това възможност да разгледате различни забележителности по света.

Мнозина мечтаят за такова пътуване. Но повечето не осъзнават, че подобни пътувания все пак крият опасност.

От 2000 г. досега най-малко 200 души са изчезнали от круизните кораби. Сякаш са се изпарили без следа.

Разбира се, предвид огромния поток от туристи по лайнерите – тази статистика не е чак колкова плашеща. Освен това в много от случаите самите туристи сами са виновни за това, което се е случило с тях.

Партита край басейна на палубата, силни коктейли, слънце и бързо губят чувство за самосъхранение.

Някой скачат в открития океан, други падат и се удрят фатално, но всъщност ще ви разкажем за една, много по-страшна история на изчезнала по време на круиз млада жена.

Това, което се случва с Ейми Брадли все още вълнува умовете на любителите на мистериозни истории. Момичето изчезна без следа по време на пътуване със семейството си.

Всичко се разиграва на луксозния круизен кораб: Royal Carribean през март 1998 г.

23-годишната Ейми е жизнерадостна млада жена, спортистка. След като започва следването си, тя заживява отделно от родителите й.

Когато я канят да тръгне на екскурзия из Карибско море на огромен кораб, тя с радост приема.

На третия ден от пътуването Ейми и брат й отишли на парти, което се провеждало на кораба всяка вечер. Младите хора танцували много и просто се забавлявали.

В един момент китаристът музикалната група обърнал специално внимание на момичето. Според братът на Ейми той постоянно я канил на танци и й правил комплименти. Около 4 часа сутринта братът и сестрата се прибират в каютата си.

Момичето казало, че иска да излезе за малко на балкона и да изпуши цигара, наслаждавайки се на гледката.

Morkadis

То било забелязано за последен път от бащата, който се събудил около пет сутринта и видял Ейми да седи на балкона. Решил да не я смущава и спокойно заспал.

Когато час по-късно отново се събудил, осъзнал, че дъщеря му не е в кабината. Всички изпаднали в паника. Първо семейството претърсило каютата, после извикали и персонала и представители на намиращата се на кораба полицаи.

Междувременно лайнерът пристигнал по план на пристанището на малкия остров Кюрасао. Всички пътници били пуснати на брега за разходка и разглеждане на забележителности.

Най-вероятно точно в този момент момичето неусетно от всички (и най-важното – от близките си) слязло от борда на кораба.

Роднините не загубили надежда да намерят дъщеря си и я търсели цели 10 години. След известно време успели да  открият няколко свидетели. Ейми била видяна от шофьор на такси в пристанището на Кюрасао.

От думите му станало ясно, че тя била много уплашена и очевидно искала да избяга.

Бизнесмен разказал, че я видял по-късно на плажа, тя го помолила да й помогне, но в същия момент трима непознати мъже се приближили до нея и я отвели.

Пред наетия от родителите частен детектив морят, пожелал да остане анонимен, разкрил, че е видял Ейми в публичен дом, който посетил. Тя се доближила до него и му казала, че има нужда от помощ.

Но почти веднага се появили охранители на клуба и я отвели на горния етаж.

Нито големите пари, обявени за хонорар в търсене на изчезналата Ейми, нито участващите разследващи и медиите, оповестили случая, не помогнали за намирането на младата жена.

Според полицаите схемата била разработена до най-малки детайли. В нея били обвързани много хора – от персонала на лайнера до местните престъпни банди. Най-често изчезвали момичетата, които пътуват сами.

Или привлекателни чужденки, наети като персонал. През годините били регистрирани много подобни случаи, без нито едно от тези момичета да е открито.

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Момичето, което прекара 7 г. в ковчег, докато го насилват

Равенсбрюк – ада за жените през Втората световна война

Това са най-злите хора, живели някога

Леонарда Чанчули: серийна убийца или грижовна майка?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.