Тялото само лекува болка, ако пипате правилно място

pixabay.com

Точковият масаж е една от най-практикувани източни лечебни терапии

Само че той е цяла наука. Върху повърхността на тялото има 365 точки и 12 главни меридиана, които са свързани с органи вътре в него. Умело прилаганият натиск върху тях може да лекува. Неумелият на неправилно място може да навреди.

Има обаче и безопасни трикове, с които няма опасност да си навредите, а ще успокоите лека болка, без да пиете лекарства. Някои от тях са малко известни.

Можете да намалите зъбобол, като търкате ледено кубче върху областта между палеца и показалеца си. Ефектът се дължи на невронната пътека, която е във формата на V и се намира точно между палеца и показалеца. Усещането за студ предотвратява усещането за болка.

Ще ви поставят инжекция и ще ви заболи. Кашляйте леко. Кашлицата намалява болковите сигнали към мозъка.

Развълнували сте се или сте се изплашили и сърцето ви започва да бие много бързо. Можете да го успокоите, като духнете върху палеца си. Там има нерв, който контролира сърдечния ритъм.

Чувствате носа си запушен. Ще изчистите носните канали, като опрете езика си на небцето и натиснете с пръст между веждите. Така костта се движи напред и назад, което разхлабва носните канали и изчиства синусите в рамките на около 20 секунди.

източник: popantofi.com

Вижте още:

Рецепта на Димков: Няколко чаши гореща вода лекуват!

Мистично място в Родопите лекува страшни болести и разваля магии

10-те най-чести причини за главоболие

10-те най-ненужни части от човешкото тяло

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.