Уникалният зодиак на древните индианци

1

Символите на животни в индианския хороскоп представят символично повечето племена в Северна и Южна Америка. Много от древните американски култури вярват, че човек е свързан с определено животно от раждането си. Ето кои са индианските зодиакални символи и основните характеристики на всеки един от тях:

Видра (20 Януари – 18 Февруари)
Видрите са малко странни, нестандартни и често трудни за разбиране. Поради своето нестандартно мислене техните методи на работа се възприемат трудно от останалите хора. Това обаче си е за тяхна сметка, защото неконвенционалните методи на Видрите обикновено са доста ефективни. Видрите възприемат заобикалящия ги свят по необичаен начин и са надарени с брилянтно въображение и интелигентност. Това им дава голямо предимство пред останалите хора. Те са много проницателни и интуитивни. Това ги прави внимателни и добри приятели. В благоприятна среда Видрите са чувствителни, симпатични, смели и честни. Ако обаче са самотни и несигурни те могат да бъдат безкрупулни, похотливи, непокорни и изолирани.

Вълк (19 Февруари – 20 Март)
Дълбоко емоционални и с голяма страст, вълците спокойно могат да се нарекат любовниците на зодиака, във физически и философски смисъл на думата. Вълкът разбира, че всички ние се нуждаем от любов и е в състояние да я предоставя в неограничени размери. Вълците са много свободолюбиви личности, като същевременно са много нежни и състрадателни. Стремежа им за пълна свобода ги асоциира с добре познатия термин „вълк единак”. Когато се намират в благоприятна и любяща среда Вълците са много страстни, щедри, дълбоко привързани и нежни. Когато са самотни и в неподходяща среда Вълците могат да станат нерационални, своеволни, отмъстителни и разтревожени.

Сокол (21 Март – 19 Април)
Соколите са родени да бъдат лидери. Те гледат винаги трезво на нещата и взимат правилни решения, дори в най-заплетените ситуации. За тях времето е много ценно и никога не го пилеят. Знаят как да предприемат необходимите действия в точния момент. Соколите са много упорити и обичат да поемат инициативата. Те са невероятни личности, които постигат големи успехи в екипната работа и колективните спортове. Понякога Соколите са прекалено надменни, но обикновено са прави, затова малко арогантност не е излишна. В благоприятна и любяща среда Соколите „политат” и поддържат огъня и страстта в интимните отношения, оставайки винаги състрадателни. Когато са самотни или в неподходяща среда могат да бъдат груби, нетолерантни, нетърпеливи, прекалено чувствителни и суетни.

Бобър (20 Април – 20 Май)
Поемането на отговорност, адаптацията и преодоляването на трудностите – тези три неща перфектно описват един Бобър. Обичат да поемат нещата в собствените си ръце и да свършат работата с максимална ефективност и самоувереност. Силата на Бобрите е в тяхната хитрост и стратегическа мисъл. Това им помага много в бизнеса и справянето с житейските проблеми. Другите хора трябва да се замислят преди да предизвикат Бобър на интелектуален дуел, защото ума им е остър като бръснач. Бобрите обичат да правят всичко за себе си. Те обръщат много малко внимание на чуждото мнение и това понякога ги вкарва в беда. В благоприятна среда Бобрите са състрадателни, щедри, полезни и лоялни. Когато са самотни или в неподходяща среда те стават нервни, страхливи, арогантни, властни и прекалено взискателни.

Елен (21 Май – 20 Юни)
Еленът е най-творческата личност от целия зодиак. Те са вдъхновяващи, живи и с много бърз ум. Чувството им за хумор е в състояние да разсмее всеки един човек. Поради своята голяма комуникативност еленът е ненадминат майстор на разговора. Това съчетано с неговата естествена интелигентност го превръща в желан гост на вечерни партита и светски събития. Елена винаги е наясно със заобикалящата го среда и външния си вид. Въпреки това нарцисизма на Елена обикновено се пренебрегва, поради неговата привлекателност и приветливост. В подходяща заобикаляща среда блестящата и жизнена личност на Елена изпъква още повече. Те са вдъхновяващата сила в едни грижовни отношения. В неподходяща среда могат да станат егоисти, мързеливи, нетърпеливи, мрачни и двулични.


Кълвач (21 Юни – 21 Юли)
Кълвачите са най-грижовните личности от целия зодиак. Те са ненадминати слушатели, които с разбиране и съпричастност обръщат внимание на проблемите на другите. Те са прекрасни родители, приятели и партньори. Друга отличителна черта на Кълвачите е тяхната естествена организираност, изобретателност и пестеливост. В благоприятна среда Кълвача е много грижовен, романтичен и отдаден в отношенията си с другите хора. Неподходящата среда ги прави егоисти, ревниви, злобни и гневни.

Сьомга (22 Юли – 21 Август)
Енергични, фокусирани, интуитивни и много творчески. Всички тези определения превръщат Сьомгите в силно свързани с живота личности. Тяхната енергия и жизненост е силно осезаема. Тяхната увереност и ентусиазъм се предава лесно на другите, което ги превръща в отлични мотиватори. Лесно карат останалите хора да се съгласят с тях, дори когато идеите им са малко налудничави. Те са щедри, интелигентни и интуитивни и винаги са заобиколени от много приятели. В преследването на личните си цели често намират доброволната подкрепа на някои от многобройните им приятели. В подходяща среда Сьомгите са стабилни, спокойни, чувствени и щедри. Когато обаче са самотни или в неподходяща среда могат да станат егоисти, да се държат вулгарно и да изпитват нетърпимост към другите.

Мечка (22 Август – 21 Септември)
Мечките са практични и методични личности на които може да се разчита в беда. Тяхната практичност ги прави отлични бизнес партньори. Обикновено в тях надделява гласът на разума. Мечките са надарени и с огромни сърца и склонност към щедрост. Въпреки това те са много скромни и малко срамежливи. В любяща среда Мечките даряват много любов и щедрост. Освен това те са много търпеливи и въздържани, което ги превръща в отлични учители и наставници. Самотни или в неподходяща среда Мечките могат да станат скептични, лениви, дребнави и затворени в себе си.

Гарван (22 Септември – 22 Октомври)
Гарваните са чаровни личности с голям ентусиазъм и предприемачески дух. Не е нужно да се натягат, защото тяхната очарователност е естествена. Всеки усеща енергията на Гарваните и се обръща към тях, когато има нужда от добра идея или съвет. Това е така, защото те са едновременно изобретателни, дипломатични и идеалистични. В подходяща среда те са безгрижни, романтични и любезни. Освен това са доста търпеливи и интуитивни в отношенията си. Самотни или в неподходяща среда Гарваните стават непоследователни, отмъстителни, прекалено взискателни и дразнещи.

Змия (23 Октомври – 22 Ноември)
Повечето индиански шамани са родени под този зодиакален знак. Това се дължи на факта, че Змиите се естествено свързани с духовния свят, което ги превръща в отлични духовни водачи. Имат силни лечебни способности, поради което често са свързани с медицински професии. Силната привързаност на тази зодия към нематериалния свят кара повечето хора да смятат Змиите за мистериозни и дори страшни хора. Вярно е, че те са потайни, но също така са много грижовни и чувствителни. В подходяща среда те са страстни, вдъхновяващи, полезни и с чувство за хумор. Самотни и в неподходяща среда могат да бъдат унили, често променящи настроението си и склонни към насилие.

Бухал (23 Ноември – 21 Декември)
Променлив и непостоянен като вятъра, Бухалът е много трудно да бъде описан. Характера им е приятен, естествен и безгрижен. Те обичат да живеят на пълни обороти и обожават приключенията. Това понякога може да им навреди, тъй като действията им могат да са невнимателни, безразсъдни и необмислени. Бухалите често стават еколози, учители или художници. Поради своята адаптивност и гъвкавост те могат да се приспособят към всяка една професия. В подходяща среда Бухалите са чувствителни, ентусиазирани и внимателни слушатели. Когато са в неподходяща среда или самотни те стават войнствени, озлобени и прекалено снизходителни.

Гъска (22 Декември – 19 Януари)
Ако искате нещо да бъде свършено, дайте го на човек с този зодиакален знак. Гъските са много упорити и амбициозни и когато си поставят дадена цел винаги я изпълняват. Те са хора решени да спечелят на всяка цена, без значение дали ще получат одобрението на останалите. Единственото, което може да ги отдалечи от успеха е вътрешния им Аз, който понякога им изиграва лоша шега. Водени от своето желание за доминация Гъските се справят много добре в бизнеса и самостоятелните спортове. Когато са заобиколени от любящо семейство и добри приятели Гъските се открояват във всичко с което се захванат. В подходяща среда те са много страстни, общителни, с чувство за хумор и сензитивни. В неподходяща страна или самотни Гъските могат да се поддадат на натрапчиви поведения, водещи до пристрастяване, които неминуемо ще доведат до тяхното саморазрушение.

инфо: media.newage.bg

Вижте още:

КОИ СА КРИЗИСНИТЕ ПЕРИОДИ В ЖИВОТА НА ЧОВЕК СПОРЕД АСТРОЛОГИЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.