Учените онемяха от този трансформатор на 20 000 години в Шар планина (СНИМКИ/ВИДЕО)

5

Разбира се, такъв трансформатор не е работил дълго време, въпросът е различен: как е направено електромагнитното устройство преди 20 000 години? Този уникален артефакт е намерен от изследователя и фотографа Исмет Смаили на територията на горния хребет на Шар планина в Косово.

Изглежда като обикновен камък, но ученият веднага се заинтересувал от това, че в този камък, като че ли някой е „внедрил“ технически, доста разпознаваеми съвременните човешки детайли, например електромагнитно устройство от меден проводник, порцеланов изолатор, а дори и симетрични дупки, които са например върху трансформатора, използван за събиране на вече преобразуваната енергия. Камъкът в този случай служи като корпус на даденото електромагнитно устройство, което за Исмет изглеждало като някаква фантастика.

6

Ученият отнесъл находката при колегите си, които се занимават с археология, и те установили, че камъкът е на най-малко 20 хиляди години.

7

Как е възможно, ако се вземе предвид, че официалната наука доказва, че в онова далечно време, човекът все още е диво същество (Горен палеолит т.нар каменна ера), и в най-добрия случай може да създава примитивни каменни инструменти (шила, стъргалки, каменни ножове и т.н.). И изведнъж – трансформатор с медна тел, и някак си затворен в камък (все пак е каменната ера)!

8

Исмет Смаили все още се опитва да „пробие“ с находката си, принуждавайки учените да я признаят и на тази основа да се започне постепенно да бъде преразглеждана официалната теория за произхода и развитието на човешкото общество. Въпреки това, той напълно разбира колко наивни са неговите опити. Самият „каменен трансформатор“ отдавна е престоял някъде в „изследователските лаборатории“, както и стотици други подобни археологически находки, на които независимите учени дори са дали много подходящо определение – неудобни артефакти , защото те са неудобни за съвременната академична наука.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Човекът е живял с динозаврите

Пресушиха река в Индия, но това, което откриха на дъното, изуми учените

Най-старият компютър е на… 2000 години

10 чудеса на света, за които учените нямат обяснение

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.