Учените определиха три варианта за развитието на човечеството, два от тях звучат ужасяващо

хора

Група астрофизици определи три възможни начина за развитие на цивилизацията. Това се съобщава от списание The Atlantic. Учените взеха за основа цивилизацията, използваща планетарни ресурси за еволюцията и разширяването на местообитанието. Същевременно бе взето предвид, че при голямо извличане на природни ресурси населението се увеличава, но условията на околната среда пропорционално се влошават, достигайки границата, над която населението неизбежно ще бъде застрашено от изчезване.
В резултат на това са получени трите най-вероятни начина на развитие.

Първият начин учените нарекли „умиращ“. Той се отличава с бързото развитие на цивилизацията с голям разход на ресурси. Въпреки това, след достигане на върха на развитието, започва рязък спад в населението и до 70% от жителите умират.

Вторият вариант е „меко кацане“. Първоначално цивилизацията повтаря версията на първия сценарий, но, преди да достигне критичната точка, започва преходът към втория тип ресурси. Това спестява голяма част от световното население и не разваля околната среда.

Третият вариант е „пълно мащабиране колапс“. Условията на планетата се влошават бързо и в крайна сметка всичко завършва с универсално пълно изчезване.

Учените казват, че тези сценарии са най-вероятни за човечеството в бъдеще.

инфо: lifebg.net

Вижте още:

Скала на Кардашев – колко напреднало може да бъде човечеството?

Човечеството ще бъде разделено на два биологични вида

Краят на човечеството – колко ни остава

Защо човечеството постепенно оглупява?

Как ще реагира човечеството на новината за извънземен живот? Психолозите имат предположения

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.