Учени: Времето в нашата Вселена бавно изчезва

вселена време

Радикална теория обяснява черните дупки и черната материя с този феномен

Група астрофизици от Испания публикуваха свой интересен извод от научни проучвания- според тях времето в нашата Вселена бавно се изпарява, изчезва, съобщи planet-today.

Учените са отбелязали разликата на международната космическа станция и Земята, изразяваща се в няколко секунди при разстояние от около 400 километра. Според тях, колкото повече се отделяме от Земята, толкова по-бавно върви времето, тоест, то постепенно се изпарява.

Според изследователите, времето спира около намиращата се в центъра на Галактиката ни черна дупка. Тяхната радикална теория е, че разширението на Вселената, което съгласно теорията на относителността става с ускорение вследствие въздействието на загадъчната „черна материя” всъщност е забавяне на времето.

инфо: blitz.bg

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Вижте още: 

ВЕРСАЙСКАТА ЗАГАДКА – ИЗПАДНАЛИ ВЪВ ВРЕМЕТО

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. някой 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.