Фашистите търсили извънземни в Кавказките планини

1

Странен череп са съхранявали нацистите в открития куфар. Съществото, на което е принадлежал, е имало големи очи и ноздри, но няма отвор за уста. Снимка: Архив на експедицията

Иманяри се натъкнали на погребани под ледовете фашисти. Те показали снимки на краеведа и член на руското Географско общество Виктор Котляров, който на свой ред организирал експедиция в Приелсбрусие.

Пътешествениците стигнали в средата на юли, но в планините започнали проливни дъждове. Търсенето в такива условия е изключително опасно. Но и след седмица дъждове изследователите не успели да се доберат до ориентировъчното място на гроба – планините се оказали и до този момент сковани от лед и покрити със сняг.

За да не губят време, членовете на експедицията изследвали територията наоколо. И се натъкнали на невероятни артефакти. Куфар с кости и череп със странен произход. И пръстен.

2

С такива куфари, изглежда са били снабдени членовете на секретната организация Аненербе. Снимка: Архив на експедицията

Тайнствените останки

„Този куфар с кафяв цвят, кожена дръжка и емблема на обществото Аненербе на капака е открит в пещера – описва Виктор Котляров. – По-рано една от местните жителки на село Заюково ни разказа, че по време на войната в дома на родителите ѝ пребивавали немци. Един от офицерите постоянно ходел с кафяв куфар. Фашистът го пазел като зениците на очите си и никога не се разделял с него.

Изглежда, такива са имали членовете на секретната организация Аненербе. Били са те и други групи нацисти, които са правели издирвания в планините.“

В куфара руските пътешественици открили череп и кости, чиято принадлежност много трудно може да се определи.

„Ясно е, че това не е човек – разсъждава Котляров. – Но едва ли може да принадлежи и на животно. Показах останките на местен специалист, той не можа да даде еднозначен отговор какво е това. Това същество има два израстъка на главата, като рога. Черепът има огромни очни орбити, две дупки за носа, но няма уста.“

Всеки, който е виждал тези останки, изразява мнение за извънземни. Макар че тази версия не е потвърдена, засега тя остава основна, колкото и да е странно от гледна точка на традиционната наука.

Пръстенът на „Еделвайс“

„Пръстенът, който вероятно принадлежи на човек от дивизията „Еделвайс“, не е наша находка, но ми го показаха момчетата, които са открили замръзналата рота миналата година – обяснява Котляров. – Казват, че са го открили в гроба. Все още не можем да кажем еднозначно, че той има отношение към замразената рота.

Но освен този пръстен иманярите, оказва се, имат и пълен комплект немска униформа. Те казват, че са открили в планините цял бункер и дори си направили селфи в него.

„В момента е невъзможно да се разрови мястото на замръзналата рота. През зимата тази година падна много сняг и в интересуващото ни дефиле той още не се е разтопил. Ще почакаме, надявам се, че търпението ни ще бъде възнаградено.

Morkadis

Мнението на историк

„Фашистите са искали да отнесат костите в Германия“

„Комсомолская правда“ показала снимките на находките на Константин Залески, историк по Третия райх, писател и публицист.

„В този район действително е действал екипът на Херберт Янкун (известен по това време германски археолог, историк и професор)“, който е бил изпратен от Аненербе – казва Залески.

„Те първо били в Крим, след това се добрали до Кавказ. За това има документални свидетелства, охранявали са ги бойни части на СС. Екипът се занимавал изключително с търсене и ограбване на археологически артефакти. Обществото Аненербе е било създадено на първо място за търсене на корените на германския народ.

В началото на войната екипът на Янкун се е насочил към южната част на Съветския съюз, за да търси археологически артефакти, които да им помогнат да разберат своите предци. Тоест в Кавказ, според нациската версия, са живели родствени на арийците племена, а това значи, че това изконно са германски земи.

Черепът напълно може да се отнесе към археологическите артефакти, търсени от Аненербе, и които те трябвало да отнесат в Германия. А замръзналата рота вероятно са тези, които са съпровождали експедицията на Аненербе.

3

Куфарът с кожена дръжка и емблема на обществото Аненербе на капака. Снимка: Архив на експедицията

Коментар на антрополог

„Прилича на глава на овен“

Снимките на черепа били показани и на антрополога, старши научен сътрудник от Института по археология и етнография на СО РАН, палеонтолога Николай Оводов.

„Възможно е това да е череп на овен – казва специалистът. – Черепът по-скоро е бил известно време в поток с пясък и чакъл и с годините се е деформирал. Не изключвам, че нацистите може да са взели черепа за нещо мистично, дори извънземно. Обикновено търсачите не са разбирали много от черепи и кости. Освен това не те провеждат експертизата на находките – това правят учените.

Конкретно

1. Пръстенът. Изобразен е профилът на обикновен войник в бергмюц – така се казвала шапката, към която прикрепвали дъбови листа – обяснява Константин Залески. – Такива шапки са носели в австрийската армия. Отдолу са изобразени еделвайси – това е емблемата на планинските части във вермахта (и не само). Обикновено такива пръстени се изработвали от сребро с ниска проба, по-рядко от желязо.

4

Вероятно пръстенът е собствено производство, каквито във вермахта и СС са били безкрайно количество. Говори за това, че неговият притежател през 1939–1941 г. е служил в планинските пехотински части на вермахта, по-скоро в частите, формирани в Австрия. Начинът, по който е изпълнен надписът, е бил разпространен в това тайно общество – стилизиран под руническо писмо, което е било модерно.

2. На капака на куфара е официалната емблема на Аненербе. Начинът, по който е изпълнен надписът, е бил разпространен в това тайно общество – стилизиран под руническо писмо, което е било модерно. Самият надпис Besondere Bekl може да означава „Специално положение“. „Не съм срещал подобна маркировка, но е напълно възможно“, смята експертът.

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ИЗВЪНЗЕМНИ ПРЕДОТВРАТИЛИ ЯДРЕНА ВОЙНА НА ЗЕМЯТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.