Хокинг: Тръмп ще превърне Земята във Венера с температури от 250°С

хокинг

Проф. Стивън Хокинг осъди решението на американския президент Доналд Тръмп да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата, заявявайки, че то може да се окаже „повратна точка“, която да „превърне Земята във Венера“.

„Близо сме до повратна точка, след която глобалното затопляне ще стане необратимо“, коментира Хокинг.

„Действията на Тръмп могат да запратят Земята в бездната – да стане като Венера с температури от 250°С и дъждове от сярна киселина“, допълни той.

„Отричайки доказателствата за климатичните промени и изтегляйки САЩ от Парижкото споразумение, Тръмп ще причини абсолютно ненужна екологична катастрофа на красивата ни планета, застрашавайки естествения свят“, категоричен е именитият учен, цитиран от Телеграф.

Според Хокинг човечеството в крайна сметка ще трябва да напусне Земята.

„Страхувам се, че еволюцията е „вградила“ алчността и агресията в човешкия геном. Няма признаци за намаляване на конфликтите, а развитието на военните технологии и оръжията за масово унищожение ще бъде същинско бедствие. Единствената ни надежда за оцеляване ще са независимите космически колонии“, заявява Хокинг.

инфо: actualno.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.