Хороскоп за всички зодии за 2019 година

Овен – 2019 година е време на промени. Ще бъдете под ръководството на висшите сили и управителя на годината – Юпитер. През по-голямата част от годината ще бъдете изпълнени с енергия, сила и ентусиазъм. Мнозина ще постигнат кариерно и личностно израстване, тъй като Сатурн и Плутон се намират в дома на кариерата и социалните постижения. От една страна, хороскопът обещава ярко бъдеще, а от друга, изисква доста упоритост, за да можете да го постигнете. Ако впрегнете вътрешните си резерви, ще можете да завладеете всякакви хоризонти. Много ситуации ще се развиват във ваша полза, но най-значимите резултати ще бъдат постигнати от онези, които ще работят упорито, решително, постоянство и ще поемат инициативата в ръцете си. Мнозина ще могат да превърнат своите мечти в реалност. Годината е благосклонна към вас и всеки ще може да постигне това, за което мечтае – едни ще поемат към нова и обещаваща позиция, други ще създадат семейство, трети ще срещнат нова любов, четвърти ще повишат материалното си равнище. Не пропускайте знаменията, които ви изпраща съдбата.

През годината ще формирате нови приоритети, нагласи и цели. Буквално от първите месеци на новата година ще настъпят важни събития, които ще могат напълно да променят вашия мироглед. В началото на пролетта бъдете много внимателни към всички предложения, които ще ви бъдат отправени.

Първото полугодие не е подходящо време за започване на нови отношения. Придвижването в кариерата ще отнеме цялото ви внимание и свободно време. Изключения са семейните двойки. При тях отношенията ще бъдат стабилни. Пренебрегването обаче на най-малките предупредителни знаци може да доведе до големи неприятности. Бъдете готови да решите всички проблеми, които възникват, не се отказвайте от нищо.

Неочаквани интересни срещи ще имате в средата на лятото. Ще почувствате напълно положителна вътрешна промяна и вашите взаимоотношения и комуникация с близките ви ще се подобрят.

Телец – 2019 е година на благоприятните възможности. Ще бъде особено добра в областта на кариерата и бизнеса. Ще можете да осъществите своите планове, да постигнете целите си и желанията си. А дали ще се възползвате от възможностите зависи от вас. Работете здраво, опитайте се да дадете 100% от себе си, а останалото ще дойде от само себе си.

Ще имате отлични, здрави и стабилни връзки с хората около вас. Ще придобиете много нови неща – някои ще подобрят финансовото си положение, други ще намерят нови приятели, а трети ще могат да променят радикално живота си. Основното нещо е да гледате към бъдещето с усмивка и с позитивизъм. Разбира се не трябва да се осланяте само на късмета и на звездите, а трябва да положите и вие усилия и труд. Успеха ще дойде при онези от вас, които няма да бързат и ще постигат целите си спокойно, уверено и в същото време действат с настойчивост и постоянство.

Ще бъдете истински генератори на блестящи идеи. Ще имате често щастливи шансове, а и късмет, които ще ви помагат в трудни моменти. Вашият професионализъм ще нараства и мнозина ще достигнат ново ниво на развитие. Може да се изненадате – месеците от януари до май са създадени за успех. Не позволявайте да излезете от играта.

Способността да общувате, да се доверявате и да се отваряте към партньора си, допринася за укрепването на вашите връзки. Ще имате страстна и вълнуваща година, но това не ви спасява от проблеми. Избягвайте да бъдете себични и да се държите егоистично. Съобразявайте се какво иска партньорът от вас. Някои професионални познанства могат да преминат в любовни отношения.

Ще трябва да се грижите по-добре за здравето си през новата година. От март до май е рискован период, когато можете да се сблъскате със здравословни проблеми. В случай, че имате съмнение за някакво заболяване, не забравяйте да посетите лекар. Първата половина на годината е по-рискована. Върнете спокойствието си чрез йога и медитация.

Близнаци – Звездите ясно показват, че хороскопът за 2019 е много положителен за Близнаци. Вие ще процъфтявате в личния живот и на работното място. Разбира се, ще трябва да се потрудите за успеха си, защото няма нищо безплатно. Вашите хубави, очарователни маниери ще ви дадат голямо предимство на работното място.

Вашият управител Меркурий е астрологичен управител на годината и с негова помощ ще можете да преодолявате всичко, което срещнете по пътя си. Много ще ви помагат добрите комуникативни умения и чувството за хумор. През новата година ви очакват много предизвикателства и е възможна промяна на работното място. Ще се отворят огромни възможности пред вас.

Най-големите турбуленции са възможни през март и ноември, а през тези периоди трябва да мислите спокойно и с най-малките подробности да обмисляте следващите си ходове. Всичко трябва да се прави бавно и прецизно, вместо да вземате прибързани решения. Вашият доход ще бъде стабилен, но ще можете да печелите допълнително и от други източници. Ще има хора, които ще завиждат за успеха ви, така че не се доверявайте на никого. Инвестирайте разумно.

В любовните връзки, особено тези, които са създадени отдавна, няма да има фойерверки и грандиозни моменти, понякога ще имате трудни етапи. Но ако успеете да избегнете караниците и негативния подход към всички неща, тогава ще спасите отношенията си. Ако сте все още сингъл (сами), има възможност да срещнете нов човек в живота си до средата на годината.

Малките здравословни проблеми могат да ви разтърсят през годината. Веднага щом почувствате физическо неразположение, незабавно се свържете с вашия лекар. Също така, опитайте се да избягвате стресови ситуации и да отделите малко повече внимание на психическото си здраве. Физическата активност и разходките в природата напълно ще ви отпуснат, затова опитайте да намерите повече време за тях. Добрите навици значително ще подобрят качеството на живота ви.

Рак – Първата половина на 2019 г. ще е пълна с нови събития. Тази година обещава растеж и развитие на професионалните възможности. Марс ще влезе в Овен още в самото начало на януари и като управител на знака ще бъде в доста силна позиция. Ще премине през вашата сфера на работата и кариерата и ще засили мотивацията ви и фокуса върху големите цели. Ще имате достатъчно сили и енергия да приемете дори най-взискателните работни задачи и големи и дългосрочни проекти. Вашият състезателен дух ще се увеличи и ще бъдете готови да положите усилия да постигнете кариерно развитие. Ще развивате нови идеи, които ще можете да използвате в начина си на работа и да ускорите постигането на важните цели. Квадратурата на Юпитер с Нептун на 13 януари ви предупреждава да не планирате бизнес (или делови) пътувания около тази дата, защото това няма да ви донесе очакваните резултати. Подкрепата, която очаквате в областта на финансите ще липсва. В началото на третата десетдневка на януари Марс ще направи квадратура със Сатурн, което може да доведе до разногласия и сериозни затруднения в работата с дългогодишен бизнес партньор. Възможни са конфликти с хора на власт, които няма да подкрепят вашия иновативен подход към работата и методите ви.

Периода от април до октомври, ще се окаже много плодотворен. С лекото затопляне на времето и пристигането на пролетта, предпочитате да се концентрирате върху работата и кариерата си. Не позволявайте на събитията в личния ви живот да ви пречат.

През втората половина на годината можете да очаквате спокойно и положително време. Няма нищо странно от факта, че повечето от събитията в живота ви ще се въртят около взаимоотношенията. В края на юни значително нарастват шансовете да се срещнете с истинската любов. Звездите вече са в много позитивно положение за личния ви живот. Има вероятности за започване любовна афера на работното място или подновяване на стара любов, което е отличен шанс за свободните Раци, но тези, които са вече заети да стоят настрана от такива ситуации.

Онези, които вече имат връзка, могат да очакват брак, а ако сте женени, шансовете за увеличаване на членовете на семейството са високи, което допълнително ще донесе радост в дома.

През 2019 г. избягвайте умственото напрежение и съсредоточете вниманието си повече върху здравето, тъй като претоварването може да повлияе неблагоприятно на вашето състояние. Не забравяйте да си вземете почивка след напрегнат период за релаксация и освежаване, както и за облекчение на стреса.

Лъв – Можете да очаквате много позитивни събития в личния си живот и във вашата професионална кариера. Животът ви през 2019 ще е изпълнен с различни преживявания. Вие сте под управлението на Слънцето и вашите качества ще ви помагат да постигнете това, което искате в кариерата си. Имате силна креативност, творчески идеи, много способности и сте естествени лидери. Всички усилия, които сте вложили досега, ще се материализират през новата година. Продължете да се движите към целите си. Ако сте в състояние, инвестирайте по-често. Не бъдете импулсивни и проявявайте повече търпение.

Началото на годината няма да е лесно. Можете също да очаквате спадане на вашите амбиции. След неуспехите обаче най-накрая настъпва положителен период. През пролетта събитията ще започнат да се движат с пълна скорост.

През втората половина на годината ще имате по-голям финансов успех. През септември ще обмислите нови инвестиции, ще предприемете мерки да подобрите приходите си и ще имате добри постижения.

Ако сте родители, трябва да се грижите и да обърнете повече внимание на децата си от април до август.

Лятото принадлежи на любовта и личния живот, които сте пренебрегнали през предходните месеци. Ще се засили интимността във връзката ви. За да се справите с конфликтите в любовта, трябва да се съсредоточите повече върху конструктивните разговори. Контролирайте темперамента си и разрешавайте споровете мирно. Погрижете се да имате контрол над себе си, най-вече когато изпитвате ревност и ярост. Бъдете особено внимателни, избягвайте прояви на егото и суетата. Не се поставяйте над партньора си. Хороскопът също така показва, че в обкръжението ви ще се появи подходящ партньор или добър приятел. Свободните представители на знака могат да очакват много забавления, дълги летни нощи, изпълнени с флирт и страст. Ще получите любов в големи количества. Желанията ви ще бъдат изпълнени без много усилия.

Началото на годината и зимният период ви носят тенденцията на настинки, ревматични проблеми, наранявания, дължащи се на небрежност. Вашият имунитет ще бъде снижен, така че е важно да избягвате да се излагате дълго на ветровито и влажно време. През втората половина на годината ще имате по-стабилно здраве.

Дева – Хороскопът за 2019 е много положителен. Затова всеки от вас може да очаква интересни събития главно в личния си живот.

Започвате годината с много енергия, която трябва да знаете как и накъде да я насочите, в противен случай ще се превърне в излишна нервност. Ще достигнете максимума в много области. Всичко ще бъде лесно, просто и точно както искате.

Благодарение на качествата си ще постигнете професионален успех тази година. Кариерата на мнозина ще отбележи стабилен напредък от началото на март, но ако се опитвате да ускорите нещата, може да пропуснете различни възможности. Вместо да бързате е необходимо да отделите време, за да проверявате дали сте направили всичко правилно. Проверявайте документите по два пъти. Не се впускайте в каквото и да е дългосрочно решение тази година, защото можете да имате проблеми през следващите години. Правете сделки само чрез адвокати, счетоводители и експерти.

Ще постигнете постепенно напредък в професионален и личен план, но някои проблеми по време на развитието на събитията са възможни. Особено продуктивен период за работа ще бъдат първите месеци на годината. Ще имате предизвикателства понякога и високо ниво на стрес, но вие ще знаете как да се справите.

Съсредоточете се върху изграждането на кариерата, но и оценявайте основните удоволствия, които животът ще ви предостави. Трябва да избягвате ожесточените дискусии и караници колкото е възможно повече. Годишният ви хороскоп показва, че ще откриете радостта през тази година. Лятото ще бъдете в най-добра позиция. Интересно е, че едно приятелство може да прерасне в любов. Ще имате невероятна интимна връзка.

Вашето здраве ще бъде променливо през първото тримесечие на годината, така че трябва да си почивате повече и да избягвате стресови ситуации. От пролетта до есента ще бъдете повече от обикновено в движение и ще се занимавате с физическа активност, която ще допринесе за стабилно здраве.

Везни – Годишният хороскоп за 2019 показва, че това ще бъде една страхотна година, защото носи толкова много разнообразни неща. Това ще ви вдъхнови за по-нататъшно развитие. Бъдете готови за някои малки проблеми в началото на годината, тъй като ще има известни препятствия, но това не е нищо, което да не може да бъде преодоляно.

В професионалното поприще ще има спадове и успехи, така че ще трябва да приемете всички предизвикателства, които ще бъдат поставени на пътя ви. През януари ще имате затруднение при договарянето на нови проекти благодарение на квадратурата на Юпитер с Нептун. Ще изпитате известна несигурност, особено по отношение на финансовата част, която ще доведе до спиране и отлагане на преговорите за друг период. Това ще ви забави в осъществяването на важни планове.

Много неща ще ви изненадат. Лошо финансово решение или просто лошо влияние ще предизвикат дискомфорт на работното място. Не се паникьосвайте. Заемете се спокойно с решаване на проблема. За да се върнете на правилния път, ще трябва да пренаредите някои неща, което включва ново планиране. Въпреки трудния старт, стресът от финансовите решения ще ви мотивира да направите усилие и накрая да започнете да напредвате във всички области на живота. Доброто балансиране на финансите ще ви помогне да се справите добре в трудни времена, така че ще успеете да контролирате ситуацията.

Очаквайте икономически ползи и увеличение на доходите, ще бъдете по-финансово стабилни от преди. Възползвайте се от всички възможности, които ви се предоставят, защото усилията, които ще вложите през годината, ще ви се изплатят.

По отношение на намирането на приятели или нова любов, бъдете отворени за всички. През 2019 г. ще трябва да се научите как да се справяте с усещането за нервност и безпокойство, както и да избягвате колкото се може повече кавгите. Въпреки че няма да е лесно, пак ще можете да постигнете баланс и стабилност със спокойствие и самоконтрол. За свободните представители на знака шансовете за нови любовни отношения нарастват от април нататък.

Трябва да обръщате внимание на здравето и да не го пренебрегвате, защото можете да спечелите всичките пари на света, но няма да имате нужда от тях, ако не сте в добро състояние. Уверете се, че си отделяте достатъчно време за почивка и спазвате добра диета, за да поддържате балансиран и здравословен начин на живот.

Скорпион – Годишният хороскоп за 2019 показва, че тази година ще ви предостави много удоволствия. Нещата наистина ще работят за вас, особено по отношение на взаимоотношенията и кариерата. Така че, усмихнете се и се насладете на новата година!

Ще постигнете баланс във всички области. Похвалата и почитта, които ще ви бъдат отдадени, ще бъдат вашата най-голяма мотивация през цялата година. Тези, които се занимават с частен бизнес, ще имат добри шансове да разширят хоризонтите си и идеи, които ще им донесат повече пари. Тези, които имат неразрешени правни проблеми, сега ще успеят да ги разрешат.

Тази година ще има много нововъведения в кариерата. Увеличение на приходите, бонусите, промени на работното място или работната среда – всички тези промени ще бъдат във ваша полза. Тези, които работят на свободна практика, ще бъдат сериозно проспериращи.

Можете да имате проблеми с приятели, както и с по-стари членове на семейството, затова бъдете особено внимателни при комуникацията с тях. Ако искате да поддържате стабилна връзка, ще трябва да избягвате негативните мисли, както и да покажете по-добро разбиране към партньора. Не позволявайте на трети страни да се месят във взаимоотношенията ви. Останете спокойни и търпеливо изчакайте да отминат лошите времена.

Тези, които са свободни, тази година могат да започнат едни чудесни отношения. Не позволявайте на добрите любовни шансове да избягат поради вашата заетост с работа. Периодът от юли до септември е благоприятен за ново начало и започване на нови взаимоотношения.

Здравето като цяло за представителите на знака ще бъде добро през цялата година, а по-младите Скорпиони ще бъдат особено енергични. Някои от вас могат да се чувстват от време на време разстроени физически и психически, така че трябва да намерят начин чрез свободни дейности да канализират отрицателна енергия. Яжте храни, които поддържат тялото балансирано, за да избегнете усещане за летаргия и меланхолия.

Стрелец – През 2019 г. ви очаква сериозен напредък в кариерата, както и запознаване с нов човек, който може да се превърне в нещо повече за вас. Мнозина ще изкарат курсове за преквалификация, откъдето ще съберат положителен опит, който да приложат на практика. Вашето оптимистично отношение ще бъде заразно. Ще преодолеете малките проблеми и ще постигнете финансова стабилност. Внимавайте тази година да не станете твърде предвидими за околните. Не пренебрегвайте тайните врагове и конкуренцията.

Насочете усилия да преговаряте за нови бизнес проекти в началото на 2019 г. и да се опитате да подобрите организацията, както и внимателно да планирате действията си в сферата на бизнеса. През първата половина на април трябва да подобрите креативността си. Юпитер почти цялата година ще бъде във вашия знак и с това ще помогне да реализирате най-смелите си мечти, да разширите мирогледа си и ще ви подкрепя във всички начинания. Ще имате по-голям успех в екипната работа през летния период. До средата на годината ще можете да спечелите повече пари и да увеличите салдото по сметката си. Към края на годината някои ще направят дългосрочни инвестиции и вероятно закупуване на недвижима собственост. Внимавайте при вземането на решения, обмисляйте всичко старателно.

В началото на годината ще бъде полезно да общувате с нови хора, ще се подобри любовния ви живот. Периодът от януари до април е особено обещаващ. А тези, които имат вече връзка да направят усилие да поддържат добри отношения с партньора си, за да не загуби доверие във вас. В областта на любовта втората половина на април ще бъде много динамична. Ще срещнете човек, който силно ще ви привлича. През октомври и ноември някои от вас ще бъдат склонни да влязат в тайна връзка.

Фокусирайте се върху всички аспекти на живота си. Не е нужно да се отказвате от едни за сметка на други. През първото тримесечие на годината здравето ви ще бъде доста добро и виталността ви ще расте. В началото на пролетта очаквайте промяна в здравословното състояние поради метеорологичните условия. Понякога може да се почувствате уморени и летаргични, но няма да имате сериозни здравословни проблеми. Използвайте летния период да бъдете повече време на слънце и чист въздух.

Козирог – През 2019 година ще си поставите много високи цели, особено в областта на финансите, но преди всички залози анализирайте добре ситуацията. В професионалното направление ще впечатлите всички със своята креативност. Ако имате планове за промяна на работата или да напреднете, новата година е идеална за постигането на тези цели.

Плутон ви помага да укрепите волята си, да придобиете авторитет, да станете по-силни и по-уверени. Разширява възможностите, особено на тези, които заемат ръководна роля и имат влияние в по-големи колективи. Ще имате добри шансове за развитие, които не бива да пропускате. Сатурн също ще спомогне за укрепването на позицията и авторитета, но ще трябва да полагате и вие доста усилия за това. Също така може да доведе до нови отговорности или да внесе някои ограничения във вашия живот.

Влиянието на Нептун омекотява „твърдите“ Козирози и ги прави по-отстъпчиви и добри, като им позволява да влязат в контакт с фините енергии на любовта, нежността, милосърдието. Уран от 6 март ще влезе в знак Телец и ще донесе нови възможности в живота на Козирозите, родени в първата десетдневка на знака, което ще направи живота им по-интересен.

2019 ще ви донесе ново начало в областта на любовта и ще бъдете насърчавани за нови интересни предизвикателства. Любовният живот ще бъде на първо място сред списъка с приоритетите ви. Очаквайте по-често интимни моменти и пътувания с партньора си, както и укрепване на страстта и романтиката между вас, а дори и „коронясване” на любовта. В тази област ще преобладава хармонична атмосфера. Ако сте свободни, годината е идеална за нови взаимоотношения и за влюбване.

Трябва да обърнете повече внимание на здравето, за да предотвратите възникването на проблеми. През цялата година ситуацията обикновено е добра, но не пренебрегвайте дори най-малките признаци и не забравяйте да контролирате хранителните навици. Ще бъдете чувствителни към промените в метеорологичните условия и в околната среда, така че е важно да се премахне стресът колкото е възможно повече и да се практикува йога или медитация.

Водолей – От началото на годината до 6 март Уран ще бъде все още в знак Овен и в секстил към рожденото Слънце на родените в третата десетдневка на знака. Те ще имат благоприятни възможности за самореализация и самоизява. Очакват ги приятни вълнения, възможно и благоприятни промени.

След 6 март Уран навлиза в знак Телец (където ще остане следващите 7 години) и в следващите месеци ще образува квадратура към рожденото Слънце на родените през първата десетдневка на знака и тях също ги очакват промени, но вече не толкова приятни и понякога принудителни. Но тъй като планетата е ваш управител, ще понесете по-лесно напрежението. Под влияние на този транзит може да станете още по-свободолюбиви, независими и бунтари. Юпитер ще ви компенсира, тъй като ще ви подпомага в осъществяване на плановете ви, ще ви вдъхва кураж и оптимизъм и повечето от вас могат да разчитат на успех в бизнеса.

Тази година звездите са склонни да ви помогнат да направите промяна в бизнеса, за която отдавна мислите. Просто не се впускайте в съмнителни договори и компромиси, това може да ви отслаби финансово. Всички бизнес и делови иновации и идеи ще бъдат реализирани най-лесно от август до ноември, а след това печалбите ще се увеличат значително.

Грижата за близките ще бъде от изключителна важност тази година. Внимавайте с егото и суетата, те могат да навредят на връзката ви. Иначе ви очакват много изненади и страсти, които могат да бъдат трансформирани във връзка. Началото на годината ще засили нуждата ви от свобода. Ще се интересувате само от повърхностни срещи, без задължения. В средата на пролетта ще срещнете някой, с когото ще се сближите, защото емоциите ще се появят спонтанно между вас.

Нормално е понякога да се чувствате уморени, но това не трябва да ви пречи да продължите с всички възможни сили напред. Вашите физически и ментални нива на енергия понякога ще бъдат на долната граница, но това не трябва да ви обезсърчава. Вашето здраве може да е крехко в началото на годината и трябва да вземате мерки и да се предпазвате по-добре от вируси и инфекции. Пийте повече течности и бъдете физически по-активни. Избягвайте бързото хранене. Не прекалявайте с работното време и отделете повече време, за да почива тялото ви.

Риби – С новата 2019 година се появяват редица промени и нови възможности за вас. Предвижда се сериозен професионален и финансов растеж. Квалификацията ви ще се увеличи значително, ще доведе до достойни резултати. Влиянието на Сатурн ще помогне да укрепите позицията си в живота като ви даде нови възможности за самореализация. И за да получите това, което искате и да реализирате своите планове, ще трябва да работите упорито и да положите доста усилия. Важно е да преценявате реалистично плановете си за бъдещето, да не се доверявате твърде много на обещанията на другите. Плутон ще има по-слабо влияние, но все пак ще засилва волята ви и ще способства за увеличение на авторитета ви и популярността.

През втората половина на 2019 г. ще трябва да инвестирате много повече усилия и енергия, за да запазите нещата под контрол. Обърнете внимание на офертите, които ще получите през юни, тъй като трябва да се вземат важни решения, от които зависи вашето бъдеще. Трябва да бъдете предпазливи, защото може под формата на изкусителни предложения да бъдете въвлечени в интриги, клюки, неприятни ситуации.

Нептун ще помага за разгръщане на творческият ви потенциал. Ще бъдете по-мечтателни, загадъчни, сантиментални, впечатляващи и романтични. В живота ви ще има приятни вълнения. Старайте се да не пропускате благоприятните шансове, да се опитате навреме да забелязвате новите възможности.

Ще видите как някои хора ще напускат живота ви, но други ще дойдат, за да ви направят щастливи и да ви утешат. Препоръчва се да бъдете внимателни с хората, които ви заобикалят. Годината ще тества личните ви отношения, ако имате партньор. Отделете време, за да разберете откъде идват проблемите и се опитайте да ги разрешите. Бъдете готови да преминете през етап, в който връзката ви ще бъде подложена на изпитания, обаче ако ги преодолеете, след това ще бъдете по-обединени от всякога и почти нищо няма да може да ви раздели. Ако сте сами, идва и вашето време и тази година ще срещнете много хора и никога не се знае – може да започнете връзка с някой от тях.

Трябва да започнете да водите по-здравословен живот. От 15 февруари до 30 март; от 16 май до 30 юни; 19 ноември до 31 декември Марс ще добавя енергия и увереност. А в периодите от 1 април до15 май; от18 август до 3 октомври трябва повече да почивате, да не се преуморявате, за да не губите сили.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Хороскоп на ерогенните зони за всички зодии

Каква жена си според египетския хороскоп

Стар индиански хороскоп показва същността ни

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.