Царичина или търсенето на двуполовия праотец

След особено мистичната и толкова обсъждана експедиция в търсене на гробницата на богинята Бастет в Странджа, още една, не по-малко странна експедиция превзема съзнанието на хората години по-късно. Експедицията в Царичина и търсенето на двуполовия праотец е не по-малко странна и загадъчна. Тя също е обречена на неуспех и потулена набързо. Разликата е, че тук липсва намесата на Людмила Живкова.

Експедицията стартира през декември 1990 г. Царичина се намира на около 30 км от София. Колкото и странно да е, не е ясно каква е причината да се организира тази експедиция. В нея участват военните, а ръководител е ген. Любомир Динев, началник на химически войски. В експедицията са включени и полк. Цветко Кънев, полк. Делчо Наплатанов и дъщеря му екстрасенската Марина Наплатанова. В началото версията била, че се търси съкровището на цар Самуил.

Димитър Кекеменов, асансьорен техник, сънувал странен сън. Точно той сигнализирал за възможността да бъде намерено голямото съкровище на Самуил. Според Кекеменов, Раковски го посетил в съня му и точно посочил мястото, на което е закопано съкровището. Той с подробности разказал на военните какво е сънувал. Не е ясно как са му повярвали, но освен войници и офицери, на крак са и екстрасенси.

Военните започват разкопки в Царичина. Охраната е въоръжена, а местните нямат право да се доближават до района. Още първия ден на място е докаран багер. Той блокира още в първите минути, въпреки, че няма логична причина за това. Направена е два и половина метрова дупка.

Снимка: opoznai.bg

Елисавета Логинова, екстрасенс и участник в експедицията, посочва място, на около 100 метра от първоначално посоченото, и твърди, че извънземна цивилизация контактува с нея и са ѝ посочили точното място. Малко по малко става ясно, че се търси гробницата на същество, което не е нито мъж, нито жена. То е било първият заселник на Земята. Логинова непрекъснато пише нещо с непонятни знаци, които и самата тя не разбира. Тя обяснява, че това ѝ диктуват извънземните.

Интересното е, че извънземните са не само в ума на Логинова. Военните, които работят на обекта, стават свидетели на невероятни неща – странни летящи машини, необясними светлини и контакт с извънземни. Едва 23 години след експедицията, Логинова се престрашава да разкаже за всичко, случило се там в книгата “Царичина – съдбовен контакт”.

Логинова твърди, че усещала невероятна енергия, струяща от мястото, на което копаели. Това, което търсели, било скелет, около два и половина метра дълъг, значително по-различен от нас, но със сигурност – наш праотец.

Операция „Слава“ била странна като фантастичен роман. Не можело с нищо логично да се обясни това, че хората от Генералния щаб на Българската армия копаят дупка, упътвани от екстрасенси.

Обектът е обявен за военен и свръх секретен. С кирките не действали редовите войници, а офицерите. Войниците само изнасяли пръстта. Две години продължила операцията. Изкопан бил спираловиден тунел, който бил дълъг 165 метра с денивелация от 70 метра.

За операцията са похарчени невероятните 16 млн. лева. Това безспорно е най-голямата археологическа операция в историята ни. Диктовките от извънземните започват в средата на 1991 г. Тъй като никой не разбира знаците, които изписва Логинова, дори самата тя, решават, че трябва да се консултират с Ванга. Ванга потвърдила, че копаят на правилното място и че Логинова сама може да разчете написаното от нея. Никой, обаче не успява да разчете знаците. Даже и специалисти от Израел.

През май 1991 г една вечер се появяват и извънземни. Около 22 ч. лейтенант Нейков, началник на караула, съобщава на началниците си, че в небето има странни светлини. Всички офицери излизат, за да се уверят, че не говори глупости. На небето се виждали светлини в продължение на километри. По-късно сравняват видяното с армада от НЛО-та. Сякаш всичко било на кино. Местните също си спомнят обвитите в дим НЛО-та.

Някакъв необясним глас заповядал на офицерите да отключат обекта и да махнат охраната. Навън да няма жив човек. Всичко продължило около 10-тина минути. За експедицията изведнъж се заговорва в пресата и това поставя край на разкопките. Завихря се огромен скандал. Министър Луджев търси сметка за изхарчените пари. Тунелът е бетониран и всички се прибират в поделенията.

Полковник професор Делчо Наплатанов, който е член на експедицията заедно с дъщеря си, екстрасенска, е категоричен, че е станал жертва на психотронно оръжие. Дори е описал в подробности начина на въздействие на това оръжие. Смята, че това оръжие е използвано, за да бъдат, той и дъщеря му, убити. Наплатанова се самоубива като скача от десетия етаж на блок в столицата през 1991, без някаква логична причина. Баща ѝ, полковник професор Делчо Наплатанов, е намерен мъртъв под мост в София през 1995 г. Никой повече не споменава нищо за това.

Morkadis

Месни говорят, че 20 години след експедицията се забелязвали виолетови светлини на мястото, където бил затрупан тунела. Предпполага се, че ентусиасти са изследвали тайно енергията около обекта в търсене на някаква сензация.

източник: iskamdaznam.com

Вижте още:

Шефът на операцията в Царичина разговарял с извънземните

Учителя Дънов: Kристал в Царичина пази България от катаклизми

Екстрасенската Ели Логинова разкри какво е съзряла Ванга в Царичина

Проклятието Царичина преследва военни до днес

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.