Чудесата на Свети Мина

Свети великомъченик Мина се чества на 11 ноември. Свети Мина е египтянин по произход, който служел в армията от Котуанската област, откъдето идва и името му Свети великомъченик Мина Котуански. Той изповядвал християнската вяра и след като римските царе издали указ да бъдат избити всички християни, той се оттеглил от армията и отишъл в пустинята, където се отдал изцяло на християнската вяра.

Смята се, че Свети великомъченик Мина е покровител на семейството, самотните жени, пътниците, бездомните, сираците, жените които не могат да заченат, знахарите и лечителите.

Хората които са се молели пред иконата на Свети Мина и ли в негов манастир, твърдят, че той прави чудеса. Стига човек да отиде с истинска вяра и отворено сърце, няма как светецът да не чуе молитвите му.

Стотици са жените, които ходят там и се молят на Свети Мина да заченат, а след това се връщат в манастира му да кръщават децата си, казвайки: Това е чудо!

Обрадовски манастир Св.Мина, кв.Бенковски, София. Снимка: wikipedia.org

Друго чудо, което прави молитвата към Светеца, е да дарява с благополучие семейството и да скрепява разклатените бракове. Много семейства споделят, че молитвата, отправена съм Свети Мина, им е помогнала да разрешат проблемите си и да дарят нов живот на връзката си.

Не са малко и вярващите, които отиват с последна надежда, молейки Светеца да ги изцели от някоя неизлечима болест. Няма такъв, който да се е завърнал от храма и молитвата му да не е била чута. Вярващите смятат, че иконата му има могъща лечебна сила, която е неизчерпаема, и когато хората силно вярват в това, те получават изцеление.

Молбата към Свети Мина винаги е чута, той сбъдва най-съкровените желания на вярващите в него. Веднъж помолил се на Светеца, няма поклонник, който да не се е върнал на това свято място. Хората споделят, че когато си тръгват от там, душата им остава спокойна и чиста. Слепите проглеждат, куците прохождат, болните оздравяват, изгубените се намират, въобще няма чудо, което да не се е случвало пред иконата на Светеца.

Манастирът Св. Мина се намира в близост до София, на брега на Владайската река. Вярващите го определят като късче от рая.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Силата на чудотворната икона в Роженския манастир

Виж коя е твоята икона-закрилник според датата на раждане

Истината за най-красивото нетленно тяло, положено в кристален ковчег във Франция

Откриха зазидана икона след ясновидски сън

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.