„Чудовището“ – сграда с 18 етажа и 10 хиляди жители, която оправдава името си

Снимка: pochivka.blitz.bg

„Чудовището“ всъщност не е една, а пет огромни сгради, които съставляват този комплекс от 18 етажа във формата на буквата Е и се състои от 2243 апартамента.

Хонконг с право се нарича „бетонната джунгла“, защото сцените, направени от небостъргачи, сгради и хора, понякога не могат да бъдат обяснени с думи.

Една от сградите, която перфектно отразява гъстотата на населението, се намира в източната част на града в квартал Quarry Bay.

Има множество индустриални и жилищни пространства, които се отварят всяка година, но нито едно не е толкова необичайно като „Чудовището“, сградата, получила живописния прякор заради необичайния си, стряскащ вид.

Снимка: pochivka.blitz.bg

„Чудовището“ всъщност не е една, а пет огромни сгради, които съставляват комплекса от 18 етажа във формата на буквата Е. 10 хиляди души живеят в 2243 апартамента на този комплекс.

Внушаващият страхопочитание комплекс е построен през 60-те години на миналия век след рязко увеличение на населението, като държавна помощ за хора с ниски доходи.

Този комплекс е подобен на останалите субсидирани апартаменти, строени през този век, горните етажи са предназначени за живеене, а на долните има хранителни магазини.

Заради своята симетрия и размери „Чудовището“ е мишена за фотографи, но и за кинематографията.

Тъй като „Чудовището“ с времето се превърна в туристическа атракция, наемателите настояват да бъдат табели, че снимането е забранено, а посетителите са помолени да спазват спокойствието и да не безпокоят хората, живеещи там.

източник: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Раят на земята съществува – град без пари, политици и религии

Без цензура: Защо в Швеция пердетата са забранени?

Домовете ковчези в Хонгконг – обида за човечеството?

Забранените градове в Русия

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.