Чудото на подмладяването – необясним факт

стареене

Случаят на 97-годишната Роза Фарони и до днес остава необясним за света на медицината. Жената един ден просто престанала да старее и не само това – тя започнала да се подмладява.

Фарони никога не е използвала козметика или услугите на пластичната хирургия, но за много кратко време тя започнала да изглежда като 70-годишна жена, въпреки че наближавала век.

Лекарите са провели редица изследвания върху Роза, но и до ден днешен не е ясно как се е подмладила. Самата Фарони също казва, че не спазва рецепта за младост, като дори пие алкохол и пуши повече, отколкото трябва.

В миналото различни науки като алхимията са твърдели, че са намерили ключът към дълголетието и вечната младост, чрез който хората могат да живеят стотици години.

Но повечето научни теории казват, че подобни становища са измислица или израз на човешкото въображение за нормални явления, които в миналото не е можело да бъдат обяснени.

Библията обаче също твърди, че човек може да живее стотици години. Според Битието най-възрастният човек на земята е бил мъж на име Матусаал, който е доживял до 969 години.

950 години пък е живял легендарният Ной, след като е оцелял след потопа.
Съвременните историци казват, че подобни цифри са резултат от друга форма на изчисление в миналото и надали тогава е имало човек, който е можел да доживее толкова години.

Голям обществен интерес е предизвикало и подмладяването на японката Сей Сенагон. При медицинските изследвания на жената е открито, че гените на младостта в тялото ѝ изведнъж станали свръхактивни, но по каква причина – и до днес не може да се отговори.

Според някои хипотези става въпрос за уникален генетичен феномен, благодарение на който гените са се активирали на по-късна възраст.

Факт е обаче, че от 75-годишна нищожна старица японката се превърнала в 40-годишна здрава жена. В началото на 90-те години без никаква причина побелелите ѝ коси отново потъмнели, пораснали ѝ новизъби, а бръчките ѝ изчезнали.

Тялото ѝ отново възвърнало предишната си форма, а още по-изненадващото е, че и менструалният ѝ цикъл се върнал.

Заради новия си външен вид Сей Сенагон решила да се разведе с възрастния си съпруг и да си намери по-млад партньор.

инфо: sanovnik.bg

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Не вярвам. 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.