Ако видите това в морето никога не влизайте, защото няма да може да излезете!

4

Ако знаете тази информация, споделете я с приятелите си! Това е явление, което можете да наблюдавате и от плажа. А ако не сте виждали, в следващите 2 минути ще разберете как можете да спасите живота си.

3

Ако видите празно и тихо пространство между вълните, не си позволявайте да влизате във водата.

Мястото между двете стрелки, всъщност е мъртвото вълнение, за което алармираме.

5

Това е много силно течение, което няма да ви позволи да се върнете на брега, а ще ви завлече доста навътре в морето.

За да излезете от него, не трябва да се съпротивлявате, а да следвате едно просто правило, което може да ви помогне да излезете от прегръдката на водата и да стъпите отново на суша. Идеята е, че не трябва да се паникьосвате и да се борите с мъртвото вълнение. То “действа” на около 100 метра от брега – това е и разстоянието, на което обикновено може да ви отдалечи.

6

След като усетите, че силата му намалява, започнете да плувате успоредно на брега. В момента, в който можете да го направите и водата не ви връща обратно, насочете се право към плажа, използвайки вълните за помощ.

инфо: zajenata.bg

Вижте още:

СЗО: Колбасите и червеното месо са канцерогенни

Най-важните правила за безопасност при гръмотевични бури

8 признака, че в дома ви има опасност

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.