Американското разузнаване: Мистерията COVID няма да бъде разгадана

pixabay.com

Американските разузнавателни агенции смятат, че произходът на коронавируса може никога да не стане известен. Това става ясно от публикуването на по-пълна версия на доклада за произхода на вируса, причиняващ Ковид-19, съобщиха световните агенции.

Службата към директора за национално разузнаване на САЩ казва в разсекретена версия на документа, че естествен произход и лабораторно изтичане на вируса са и двете вероятни хипотези за това как SARS-COV-2 първо е заразил хората, предаде БТА.

Но ведомството обяви, че анализаторите имат разногласия по въпроса кое е по-вероятното от двете и дали може изобщо да бъде направено каквото и да е окончателно заключение.

Докладът също така отхвърля предположенията, че коронавирусът е замислен като биологично оръжие и казва, че онези, които разпространяват тази теория нямат директен достъп до Института по вирусология в Ухан и са били обвинени в разпространение на дезинформация.

Документът е актуализирана версия на доклада, който администрацията на президента на САЩ Джо Байдън публикува в края на август.

Китай вече разкритикува новата публикация. Говорителят на китайското посолство във Вашингтон Лю Пънюй каза, че това, че САЩ действат, основавайки се на разузнаването вместо на учените за проследяването на произхода на коронавируса, е пълен политически фарс.

източник: novini.bg

Вижте още:

От САЩ: Ваксинираните могат да разпространяват коронавируса

Сноудън предупреждава: мерките за наблюдение, които създаваме сега, ще надживеят коронавируса

Петър Дънов предвидил коронавируса още през 1938 г., дал и рецептата за спасението

Откриха мистериозен „ген в гена“ на коронавируса

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.