Андерсен остава девствен, мравешкият мозък е най-голям

Ханс Кристиан Андерсен

 

Интересни факти за хора, животни и събития

Женската хлебарка е в състояние да снесе за една година около 2 милиона яйца. Мъжкарят може да живее девет дни без глава.

Галият е химичен елемент с атомен номер 31 и символ Ga. Открит е през 1875 година. Втечнява се при стайна температура (29,76 °C) дори при по-продължително държане в ръка. Той не се среща в свободно състояние в природата.

 

Само една двойка котки и тяхното потомство могат да произведат за 7 години до 420 000 малки пухкави топчици. Котките издават около 100 различни звука (за сравнение – кучетата – само 10). Общувайки помежду си котките не мяучат, мяукането е предназначено само за отправяне на различни послания към човека.

15 000 долара глоба е платил англичанин, защото се натряскал до козирката и заспал на жп-линията. 117 долара пък трябвало да плати Роби Уилямс задето запалил цигара на сцената на концерта си в Австралия.

Малко известен факт е, че във вените на Роберт де Ниро освен италианска кръв, тече още и холандска, френска, немска и ирландска кръв.

67 процента от анкетирани 1000 англичани са признали, че поне веднъж в живота си са правили секс в автомобил. 6% са причинили някаква щета на колата си по време на нестандартното удоволствие.

Автор на крилатата фраза „Не е нужно непременно да сте луд, за да работите при нас, но все пак помага” е Кърт Вонегът.

Ако жената срещу вас седи с плътно допрени колене и успоредни стъпала, тя е пунктуална, педантична, добре възпитана, но най-вероятно и леко скучновата. Когато е метнала крак върху крак и лекичко поклаща горния от коляното надолу – тя обича интригите, внимателна е, честолюбива и кариеристка. Ако краката са кръстосани в глезените – дамата е с богато въображение, доста артистична. Мъжката поза, при която стъпалото е върху коляното на другия крак е знак за прекалена откритост, примесена с доза хулиганство, но пък тази жена почти не може да лъже.

Втората партия от срещата по Го между Каору Ивамото и Хашимото Утаро за титлата на Хонинбо е била прекъсната между 105-ия и 106-ия ход от взрива на атомната бомба, хвърлена над Хирошима. Играчите събрали разпилeните от взривната вълна камъни, възстановили позициите и продължили играта.

През 1883 г. англичанинът Ричард Бъртън тиражира своя версия на „Камасутра“, от която са преписани и преведени всички последвали издания на книгата. Така повече от век целият съвременен свят е бил заблуждаван, в това число са и днешните индийски издания. Всъщност напътствията са събрани от философа Ватсаяна в I в. пр. н. е. Камасутра е най-разпространената санскритска дума в света. Кама е индийският бог на любовта, а сутра означава кратко ръководство или конспект.

Morkadis

Мозъкът на жените през 1860 година е тежал средно 1245 грама. Мозъците на съвременните дами  са увеличили теглото си до 1270 грама.

Ханс Кристиан Андерсен е живял 70 г. и е останал девствен до края на дните си. Роден е на 2 април 1805 г., а е починал на 4 август 1875 г.

В Древния Рим са се строили жилищни сгради с апартаменти – инсули. Някои от тях са достигали до 20 метра височина и са разполагали с 8 етажа.

Певецът Ник Кейв се е родил с опашка.

Човек умира, ако телесната му температура падне до 24-25 градуса или надскочи 43-44 градуса по Целзий. Случвало се е отделни хора да прескочат трапа, въпреки че са преминали тези граници.

Мозъкът на мравката е най-големият от всички същества на земята по съотношение към тялото.

97% от хората първо пишат името си или се подписват, когато някой им подаде нова химикалка.

Всяка година от западния бряг на Гренландия се откъсват 15 хиляди айсберга.

източник: spisanie8.bg

Вижте още:

Юрий Гагарин – живот и интересни факти

85 интересни факти за човешкото тялo

Факти за сърцето, които може би не знаете

Тези факти за женската хигиена през средновековието ще ви оставят без думи

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.