Археолози откриха мястото, на което Исус е превърнал водата във вино

4

Академици твърдят, че са разкрили загадка на две хиляди години, както и доказателството, че Новият завет е исторически коректен. Евангелието на Йоан разказва за историята, в която Исус Христос превръща водата във вино по време на сватба в Кана. Според преданието, Исус, майка му Мария и негови последователи са поканени на сватба и, когато виното свършва, Исус превръща водата във вино, пише „Дейли Стар“.

Поклонници години наред вярват, че чудото е станало в Кафр Кана, град в северната част на Израел, близо до Галилейското езеро.
Но при сензационен развой на нещата, археолози сега вярват, че Кана от Библията всъщност е прашна хълмиста местност, разположена на около 8 километра от града.

А техни снимки показват конкретното място на тяхната уникална находка.

Редица убедителни следи навеждат на мисълта, че мястото всъщност е Кхирбет Кхана, еврейско селище, което е съществувало между 323 година преди новата ера до 324 след Христа.

Разкопките са разкрили мрежа от тунели, използвани за християнски поклонения, белязани с кръстове и надписи Кирие Йесу (Kyrie Iesou), гръцка фраза, означаваща Господ Бог.

Също така е имало олтар и полица, върху която е имало останки от каменен съд.

5

Доктор Том МакКъла (om McCollough), който ръководи разкопките, заяви, че е имало още три места, за които се твърди, че са Кана от историята. „Но нито едно от тях няма набора от  толкова убедителни доказателства, като Кхиберт Кхана. Открихме голям християнски пещерен комплекс, използван от християнските поклонници, които са дошли да почетат чудото на превръщането на вода във вино. Този комплекс е бил използван от края на пети век или началото на шести век до периода на кръстоносците през 12 век“, казва той.

„В текстовете на богомолци, с които разполагаме от онзи период, описващи онова, което поклонниците са видели и правили, когато са пристигали в Кана до Галилей, съвпадат много близо с комплекса, който ние открихме“, добавя ученият.

Като част от доказателствата МакКъла посочва работата на живелия през първи век израелски историк Флавий Йосеф. По думите му, неговото географско описание на Кана съвпада с мястото на Кхирбет Кана и съвпадат логически с неговите пътувания.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

Исус Христос е най-значимата личност на всички времена

Най-прочутите конспирации в древния свят: Цезар се е самоубил, а Исус е син на Клеопатра

Рисунката на фигурата на Исус Христос от известната Торинска плащеница показва движение (ВИДЕО)

Евангелие разбуни духовете с думите: И рече Иисус – това е жената моя

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.