Астероиди са се приближили 80 пъти до Земята през август

pixabay.com

Астероиди от групата на Аполоните са се приближили 80 пъти до Земята през август, съобщи ТАСС, като цитира информация на Роскосмос.

„Астероидите от групата на Аполоните често се приближават до Земята. През август са регистрирани почти 80 такива движения, като най-близкото разстояние на астероид до Земята е било по-малко от осем километра“, съобщават от руската държавна корпорация.

Преди това НАСА предупреди, че към Земята приближава астероид с диаметър от 22 до 49 метра. Небесното тяло, наречено 2011 ES4, ще прелети на 1 септември на разстояние около 120 000 км от планетата със скорост от осем километра в час. Този астероид е открит през март 2011 г.

Астрономите го отнасят към групата на Аполоните – астероиди, чиито орбити пресичат орбитата на Земята. Групата носи името на първия открит астероид от нея – астероидът Аполон е регистриран през 1932 г., информира БТА.

източник: novini.bg

Вижте още:

Гигантски сблъсък между астероиди преоформя живота на Земята преди 466 млн. години

Астероидът изтребил динозаврите e ударил Земята със силата на 10 млрд. атомни бомби

Учени планират да превърнат астероиди в станции за гориво

Взривяването на астероид може да охлади Земята и да спре глобалното затопляне

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.