Астрономическата пролет настъпва у нас в 23 часа и 58 минути

Астрономическата пролет настъпва днес у нас в 23 часа и 58 минути, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Пролетта е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с лятото, есента и зимата. Астрономически тя започва с пролетното равноденствие, което е около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември – в Южното полукълбо. Пролетта завършва с лятното слънцестоене – около 21 юни в Северното полукълбо, както и около 21 декември – в Южното полукълбо.

Пролетните месеци в Северното полукълбо са март, април и май, а в Южното – септември, октомври и ноември.

През пролетта дните започват да стават по-дълги от нощта, температурите се повишават, а природата се връща към активен живот.

инфо: novini.bg

Вижте още:

12 от най-магичните улици по света, заслонени от цветя и дървета

Избери цветя! Разбери какво те очаква това лято

5 места, където е вечна пролет

10 цветя и мястото им в народните вярвания

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.