Бабините лекове при болка в ушите

Всеки, който е страдал от болка в ушите, знае че това е малък ужас

Всеки някога е страдал от болки в ушите, а причините могат да са различни. Понякога може да е инфекция в ушния канал, друг път попадане на течност в ухото, зъбна инфекция или дори настинка. Ето и кои природни лекове могат да ни помогнат при болките в ушите.

Зехтин

Зехтинът е подходящ при ушни инфекции, като е достатъчно да напоите тампон или да поставите две-три капки директно в ухото. Той има противовъзпалителен ефект, а текстурата му ще намали болката и ще омекоти или елиминира насъбралата се ушна кал.

Лук

Сокът от лук има антибактериални и противъзпалителни свойства. Няколко капки от сока ще намалят болката и ще се преборят с инфекцията. Лечението с лук е познато още от 19-ти век.

Джинджифил

Антимикробичните и противогъбични свойства на джинджифила могат да помогнат при болки в ушите. Топлият сок се нанася около външния ушен канал, без да се поставя директно в ухото.

Мента

Сокът от пресните листа мента или ментовото масло също могат да облекчат болките в ушите. Добре е да не се прекалява с тях и да се поставят само 2-3 капки върху памучен тампон.

Босилек

3 капки от изцеденият сок от свежите листа босилек ще успокои болката в ушите.

Чесън

Чесънът има антимикробни и противовъзпалителни свойства, които го правят важна съставка при много природни лекове. Болката и дискомфорта могат да бъдат намалени с няколко капки от прецедената смес от счукан чесън и сусамово масло.

Morkadis

източник: vesti.bg

Вижте още:

Чудодейни „лекове“ от миналото

Морето – най-доброто лекарство срещу депресията!

Дървото на живота лекува: ето какви са полезните му свойства

Още една полза от четенето: Облекчава хроничните болки

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.